• Kultainto

Ympäristöystävällinen, mutta edullinen sähkö

Päivitetty: maalis 11

Tekstissä mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä

Energiaa kannattaa kuluttaa harkiten.
Energiaa kannattaa kuluttaa harkiten.

Uusiutuvasta ja ympäristöystävällisestä energiasta puhuttaessa tarkoitetaan energiaa, jota saadaan tuotettua luonnosta joko täysin ilman tai vähäisillä päästöillä.


Tällaisia energiamuotoja ovat esimerkiksi vesivoima, tuulivoima ja aurinkovoima. Lisäksi energiaa voidaan tuottaa ilmasta tai maasta ilmalämpöpumpulla tai maalämmön muodossa.


Myös puu luetaan uusiutuvaksi energianlähteeksi – kasvaahan puita metsään aina takaisin, kun niitä on kaadetaan. Tässä toki pitää olla suunnitelma ja tietynlainen kiintiö. Jos metsää kaadetaan valtavan laajoilta alueilta kerralla, voi kestää todella kauan, että puut kasvavat takaisin.

Puiden hakkuut on suunniteltava kestäviksi.
Puiden hakkuut on suunniteltava kestäviksi.

Uusiutuvaa energiaa riittää periaatteessa loputtomasti

Uusiutuva energia tarkoittaa siis energiamuotoa, joka on periaatteessa loputon.

Tosin jos energialähdettä kulutetaan nopeammin kuin se uusiutuu, se ei enää olekaan uusiutuvaa. Tämä tilanne voi olla juuri silloin, jos metsää kaadetaan nopeammin kuin uusia puita kasvaa tilalle.


Samainen ongelma on esimerkiksi myös turpeen kanssa. Turve luetaan kuuluvan uusiutuvaksi energiaksi, mutta turvekerroksen muodostuminen suossa voi kestää satoja tai jopa tuhansia vuosia.


Turve ei siis ole kovin nopeasti uusiutuva energiamuoto, joten määritelmä on turpeen kohdalla hieman ongelmallinen.

Nykyisin uusiutuvat ja ympäristöystävälliset energialähteet ovat paljon suositumpia kuin vielä muutamia kymmeniä vuosia sitten.


Ihmiset ovat paljon tietoisempia ekologisista arvoista sekä ympäristön tilasta.


Moni on alkanut ajatella sitä, miten ihmisen toiminta tuhoaa luontoa ja ympäristöä, ja monet haluavat omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että planeetta olisi elinkelpoinen vielä jälkipolvillekin.


Vielä esimerkiksi 1980-luvulla ekologiset arvot eivät olleet kovin suosittuja. Fossiilisia energialähteitä käytettiin melko surutta. Näitä olivat esimerkiksi kivihiili ja öljy.


Toki näitä samoja fossiilisia energialähteitä käytetään vieläkin, mutta yhteiset ympäristötavoitteet ovat vähentäneet ihmisten riippuvuutta näistä kyseisistä energialähteistä.


Lisäksi koko ajan tehdään töitä sen eteen, ettei ihmiskunta olisi riippuvainen esimerkiksi öljystä. Sekin tulee loppumaan aikanaan, joten sitä ennen on keksittävä korvaavia energiamuotoja.


Lisäksi öljyn käyttö saastuttaa ympäristöä aika lailla.


Päästöt ilmakehään ovat merkittäviä, mikä taas vahingoittaa otsonikerrosta. Se taas aiheuttaa sen, että ilmasto lämpenee pikku hiljaa.Tuulivoima, vesivoima ja aurinkoenergia

Tuulivoima on ekologista.
Tuulivoima on ekologista.

Uusiutuvista energiamuodoista etenkin tuulivoima on ollut kovassa kasvussa 2000-luvulla.


Tuulivoima

Tuulivoima soveltuu hyvin maihin, joilla on pitkästi rannikkoa, sillä siellä yleensä tuulee kovemmin kuin sisämaassa.


Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Tanskaa, joka tuottaa jopa noin 20 prosenttia energiastaan tuulivoimalla.

Aurinkopaneelit ovat yleistyneet huimasti.
Aurinkopaneelit ovat yleistyneet huimasti.

Aurinkovoima

Aurinkoenergia on myös hyvä ja edullinen energianlähde. Sitä on vain hankala ottaa talteen, joten siitä ei ainakaan vielä ole tullut kovin suurta ja merkittävää energialähdettä.


Sitä käytetäänkin monessa rakennuksessa lisäenergian lähteenä esimerkiksi niin, että talon katolle on asennettu aurinkopaneeleja, joihin auringonsäteet osuvat.


Aurinkopaneelit näyttivät viime kesän reissullani yleistyneen Tansaniassa, ja tammikuussa en voinut olla huomaamatta niiden lisääntyneen myös Espanjassa.


Koska paneelit tuottavat Suomessakin energiaa lähes vuoden ympäri ja niiden hankintahinnat ovat merkittävästi halvenneet, alkavat ne tehdä toden teolla tuloaan myös Suomeen.


Itse juuri sellaiset tilasin, ja ne tullaan asentamaan ensi kuun aikana.


9 paneelia asennuksineen maksoivat noin 4500 euroa, ja työn osuus on vähennettävissä kotitalousvähennyksen avulla.


Saan siis 50 % töiden osuudesta takaisin Verohallinnolta. Postailen tänne heti kun tiedän, paljonko uudet aurinkopaneelit tuottavat sähköä ja paljonko niiden avulla säästän (tai tienaan: sähköyhtiöni ostaa ylijäämäenergian minulta).


Edit. 1.9.2019: nyt tiedän, paljonko aurinkopaneeleilla säästää ihan oikeasti.


Aurinkokenno muuttaa auringonsäteet energiaksi. Tämä toimii hyvin vain aurinkoisella ilmalla ja energiaa ei yleensä tule kerralla kovin suuria määriä. Siksi se ei sovellu Suomessa ainoaksi energiantuotannon muodoksi.


Yksi vaihtoehto tutustua aurinkokennojen hyviin puoliin on ostaa pihalleen aurinkokennovalaisimia tai vaikka aurinkokennolatureita.


Tällaiset vimpaimet ovat kullanarvoisia retkeilijöille ja kesämökkiläisille, joiden mökille ei sähköjä ole vedetty.


Hanki aurinkokennovalaisimesi tai aurinkokennolaturisi esimerkiksi *Solar Ideas -nimiseltä yritykseltä, niin saat kännykkäsi ladattua telttaretkelläkin!

Vesivoimaa on osattu käyttää jo kauan.
Vesivoimaa on osattu käyttää jo kauan.

Vesivoima

Vesivoiman hyödyntäminen on yksi ihmisen vanhimpia keksintöjä.


Virtaavan joen voima on valjastettu käyttöön jo kauan aikaa sitten. Nykyisin rakennetaan suuria patoja estämään veden juoksu ja sitä kontrolloidaan hallitusti.

Biopolttoaineet

Biopolttoaineetkin luetaan uusiutuvaksi energiamuodoksi.


Biopolttoaineet tuotetaan kasveista tai muista eloperäisistä materiaaleista. Yleisiä ongelmia biopolttoaineiden käytössä on se että ne ovat yleensä kosteita, eivät ole koostumukseltaan tasaisia ja että ne voivat olla melko painavia.


Kaikki nämä pitää ottaa huomioon, kun materiaalia käsitellään. Se taas vaatii suuret tuotantotilat ja laitteet materiaalien prosessointia varten.

Maailmassa käytetään uusiutuvia energiamuotoja noin 20 prosenttia, kun taas loput ovat fossiilisia energiamuotoja.


Uusiutuvien energiamuotojen käyttö on kuitenkin koko ajan kasvussa, mutta monet ovat esittäneet epäilyjä siitä, pystyykö ihmiskunta koskaan luopumaan kokonaan fossiilisten energiamuotojen käytöstä.


Tavoite ja halu siihen ainakin on, mutta aika näyttää, onko se tarpeeksi.Ekologinen sähkö on yllättävän edullista - esittelyssä Nordic Green Energy


Pariisin ilmastokokouksen jäljiltä uusiutuvat energianlähteet ovat olleet monen huulilla kaikkialla Euroopassa, ja ekologisen sähkön käytöstä ollaan yhä kiinnostuneempia ympäri maailmaa.


Jokaisen kuluttajan ensimmäinen ekoteko voisi olla sähkönkulutuksen vähentäminen, mutta sähkö on nykyään välttämätöntä jokaisessa kodissa, ja usein sitä myös käytetään jossakin muodossa kellon ympäri.


Sähkösopimus on tärkeimpiä ympäristötekoja, joten sähkön lähteellä on aina suuri merkitys. Nykypäivän kuluttajalla on erittäin hyvät mahdollisuudet ekologisen sähkön käyttämiseen.


Käytännössä kaikki sähköyhtiöt myyvät mielellään vihreää sähköä, jolloin ostaja voi aina luottaa siihen, että käytettävä sähkö on ympäristöystävällistä, ja täyttää kaikki ekologisuudelle asetetut kriteerit.


Lisäksi, kuten edellä mainitaan, voi hankkia aurinko paneeleita.

Ekologinen sähkö ei ole kallista. Yritysten kohdalla ekologinen sähkö on 1–2 prosenttia niin sanottua sekasähköä kalliimpaa, kun taas kotitalouksille ekologinen sähkö voi olla jopa sekasähköä edullisempaa.


Valveutunut kuluttaja kilpailuttaa sähkösopimuksensa, ja säästää siten jopa satoja euroja vuodessa. Nordic Green Energy on yksi sähköyhtiöistä, joka tarjoaa ekologista sähköä ympäri vuoden.


*Nordic Green Energy, joka tarjoaa 100 % vihreää sähköä, auttaa mielellään asiakasta valitsemaan juuri hänen tarpeisiinsa sopivan sähkösopimuksen, jonka voi halutessaan tehdä kätevästi myös verkossa.


Kun sähkön vuosikulutus on pientä, eli 800–3000 kWh vuodessa, muodostuu kuukausimaksusta oleellinen osa lopullisia kustannuksia.

Normaalikampanja tarjoaa vihreää pörssisähköä ilman välityspalkkiota, ja sopimus on voimassa toistaiseksi. Lisätietoa saa klikkaamalla alla olevaa kuvaa.Ekologisen sähkön käyttö on valveutuneen kuluttajan merkki


Tee siis yksityisasiakkaana itseäsi, ja yritysasiakkaana yritystäsi (sekä ennen kaikkea koko ihmiskuntaa ja ympäristöä) hyödyttävä sähkösopimus.


Nordic Green Energy tarjoaa kotiisi ja yrityksellesi edullista vihreää sähköä, asutpa itse missä päin Suomea tahansa. 95 % yrityksen asiakkaista suosittelee sitä, ja myös minä. Yhteisiä vuosia, positiivisia asiakaspalvelutilanteita ja edullisia sähkölaskuja kertyi lukuisia.

Sähköasioita päivittäessään valveutunut kuluttaja panostaa aina myös turvallisuuteen, eli esimerkiksi vanhan omakotitalon sähkökeskus kannattaa vaihtaa uudempaan tulipalovaaran ja henkilösuojauksen vuoksi.

Ekosähkö on luultua edullisempaa.
Ekosähkö on luultua edullisempaa.

Sähköä kotiin - katso sähkösopimuksen hinta

*Nordic Green Energy tarjoaa asiakkaille toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia, edullisia määräaikaisia sopimuksia sekä edullisia kiinteitä energiapakettihintoja.


  • 24 kuukauden sopimus on ilman kuukausimaksua, ja sähkön hinta on vain 6,69snt/kWh.

  • toistaiseksi voimassa oleva sopimus, hinta muuttuu kuukausittain tai tunneittain. Välityspalkkio 0,16 snt/kWh + 3,80 euroa / kk. Nyt tarjous: sähkösopimus ilman välityspalkkiota!

  • toistaiseksi voimassa oleva sopimus, hinta muuttuu neljännesvuosittain, hinta tällä hetkellä (maaliskuu 20199 6,29 snt/kWh + 3,60 euroa / kk.


Energia S-, Energia M- tai Energia L -paketteja on saatavilla asiakkaan tarpeen ja valinnan mukaan, jolloin hän saa sähköä aina kiinteään kuukausihintaan. Kuluttaja tietää siis ennakolta sähkölaskun summan, eikä hänen tarvitse huolehtia sähkön hinnan vaihteluista markkinoilla. Huom! Hinnat maaliskuulta 2019.

  • Energia S -paketti 12,99 euroa / kk on suunnattu kaikille kotitalouksille, joiden sähkönkulutus on vuodessa enintään 2000 kWh. Tällaisia kotitalouksia ovat etupäässä pienet kerrostaloasunnot, kuten kaikki yksiöt ja kaksiot. (Jos kulutus tasan 2000 kWh, hinta on 0,0065 snt/kWh.)

  • Energia M -paketti 19,99 euroa / kk sopii niille kotitalouksille, joiden sähkönkulutus on vuodessa enintään 4000 kWh. Se sopii siis esimerkiksi useimpiin pienempiin rivitaloasuntoihin, joissa ei ole käytössä minkäänlaista sähkölämmitystä. (Jos kulutus tasan 4000 kWh, hinta on 0,005 snt/kWh.)

  • Energia L -paketti 29,99 euroa / kk on suunnattu kaikille kotitalouksille, joiden sähkönkulutus on vuodessa enintään 6000 kWh. Tällaisia kotitalouksia ovat useimmiten kaikki paritalot sekä rivitalot, joissa ei ole sähkölämmitystä.

Niissä tapauksissa, joissa sähkönkulutus ylittää kuluttajan oman paketin rajan, laskutetaan ylimenevä osuus Suomen alueen toteutuneeseen spot-hintaan, johon lisätään välityspalkkio 1,36 snt/kWh, mikä sisältää aina myös alv:n 24 %.


Kuten aina, energiapakettiin ei sisälly sähkön siirron osuutta, joten siitä paikallinen sähköyhtiö laskuttaa erikseen.

Energiapaketti on kätevä, jos haluaa aina tietää sähkölaskunsa etukäteen. Talviaikaan voi käyttää huoleti sähköä, mutta kesäaikaan maksaa sähköyhtiölle ylimääräistä... Itse otin Nordic Green Energyltä 24 kuukauden sopimuksen.

Ekosähkö tekee hyvää myös yrityksen imagolle.
Ekosähkö tekee hyvää myös yrityksen imagolle.

Sähköä yrityksille

Yrityksen sähkösopimus kannattaa kotitalouksien sähkön tapaan kilpailuttaa, jotta sähkönkäytöstä ei tulla maksaneeksi liikaa. Sähköyhtiöltä kannattaa pyytää yrityksen aiempaan sähkönkulutukseen sopiva tarjous, jolloin säästyy sekä aikaa että rahaa.


Sähkönhankinta kustannuksineen on huomattava osa yrityksen kustannusrakennetta, ja samalla merkittävä kilpailukyvyn tekijä.


Nordic Green Energyn asiantuntija auttaa yritystä saavuttamaan kustannussäästöjä, ja toteuttamaan järkevän sähkönhankinnan.

Nordic Green Energy on luonnollinen valinta. Yritysasiakkaana asiakas valitsee vesi-, tuuli- tai aurinkovoimalla tuotettua sähköä. Yritysasiakkaana on mahdollista valita myös Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergia-merkittyä sähköä.


Nordic Green Energy on luotettava kumppani sähkönhankinnassa, ja sen asiakkaat antavat äänensä kestävälle energialle. Kun yritysasiakas käyttää vihreää sähköä, hän saa aina varmasti asiantuntijan avun ja kilpailukykyisen hinnan.


Sähköä yritykselle ilman välikäsiä ja lisäkuluja

Yritysasiakkaiden kannalta on sähkönkulutuksen ennakointi on tärkeää, sillä yrityksen sähkönhinta muodostuu useimmiten suureksi osaksi yrityksen omaa kustannusrakennetta yrityksen toimialasta riippumatta.


Edullisten hintojen lisäksi Nordic Green Energy tarjoaa yrityksille oman henkilöstöetu-ohjelman, todistuksen uusiutuvan energian käytöstä ja referenssinäkyvyyttä, sekä sujuvaa yhteistyötä.

Yritysasiakas valitsee itse sähkön alkuperän, ja toimii näin ympäristöystävällisemmän energiatuotannon puolesta.


Uusiutuva energia pienentää aina yrityksen ekologista hiilijalanjälkeä nyt, ja vuosiksi eteenpäin.

Uusiutuva energia on pop!
Uusiutuva energia on pop!