• Kultainto

Näin löydät halvimman hotellin - 5 vinkkiä

Päivitetty: maalis 17

** tekstissä mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä **

Kilpailuttamalla hotellit voit säästää kymmeniä euroja yöltä.
Kilpailuttamalla hotellit voit säästää kymmeniä euroja yöltä.

Kun lähdetään matkalle, ovat hotelli ja majoitus olennaisen tärkeä osa matkaa. Ensin mietitään, miten lentää halvalla, sitten lentopäivien väliin ajoittuvaa hotellimajoitusta.


Millainen halpa hotelli minulle sopii?

On tärkeää, että löydät itsellesi sopivan hotellin sopivalta paikalta.


Jos aiot kierrellä vain kaupungin keskustassa, ei kannata ottaa hotellia kovin kaukaa keskustan alueelta - tällöin aikasi menisi vain edestakaisin kulkemiseen.


Jos taas aiot tutustua lähialueisiin vaikkapa vuokra-autolla, voi olla järkevää ottaa hotellin hieman kauempaa kaupungin keskustasta, koska silloin todennäköisesti säästät hieman rahaa kaukaisemman sijainnin ja ilmaisen parkkipaikan muodossa.


Viisi vinkkiä halvan hotellin löytämiseen

Hotellivertailu kannattaa ilman muuta aina tehdä. Lue tästä 5 hyvää vinkkiä siihen, miten löydät halvimman ja juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Vertailusivustot

Internetissä löytyy paljon sivustoja, joilla voi tehdä hotellivertailun.


Sinä syötät sivustolle matkapäiväsi ja kaupungin, ja sivusto antaa sinulle eri sivustojen tarjoamat hotellien hinnat.


Voit myös hakea tietyn hotellin hintoja eri palveluntarjoajilta. Hyvä esimerkki on *Momondo, josta voit helposti katsoa saman hotellin hinnan eri sivustoilta ja valita sinulle parhaan - siis edullisimman - hinnan.


Momondon avulla löydät kaikki muutkin kaupungin hotellit.


Otetaan esimerkiksi Denpasar, jonne olen seuraavaksi menossa. Syötän Momondon hakukenttään kaupungin nimen ja päivämäärän, ja saan hakutulokseksi 4012 hotellia.


Vasemmasta laidasta voin valita, haluanko esimerkiksi ilmaisen aamiaisen tai ilmaisen pysäköinnin, vai olenko liikkeellä vielä epävarmoin suunnitelmin kaivaten ilmaista peruutusoikeutta.


Onko kuntosali ehdoton kriteeri hotellille; entä esteettömyys? Voin myös valita pelkkiä ekohotelleja, pariskunnille suunnattuja romanttisia majapaikkoja (esimerkiksi häämatkakohteeksi), tai koko perheen lomakeitaita.


Valitaanpa ilmainen peruutus ja ekologisuus kriteereiksi - haluamilleni päiville tuli 72 hotellivaihtoehtoa.


Tulokset voi vielä järjestää hotellivieraiden antamien arvosanojen, halvimman hinnan tai etäisyyden (keskustasta) mukaan.


Visukinttuna valitsen tietysti halvimman, ja se on tällä kertaa Uma Kutuh Bungalow (10 e/2 hengen huone). Yksi klikkaus vie minut varaamaan hotellihuoneen Booking.comin kautta, mikä tarjoaa hotellia kyseisille päiville edullisimmalla hinnalla.
2. Soitto hotelliin

Joskus saattaa saada hyvän tarjouksen soittamalla suoraan siihen hotelliin, missä haluaa majoittua. Kaikki huoneet ja tarjoukset eivät aina ole näkyvillä internetin sivustoilla.


Varsinkin jos matkasi on jo oven takana, voi olla hyvä tarkistaa hotellin tilanne soittamalla - saatat saada huoneen erittäin edulliseen hintaan.


Sähköposti on ilmainen yhteydenottotapa, mutta vastauksen saaminen voi kestää liian kauan.

Hotellia ei ole pakko varata ja maksaa etukäteen.
Hotellia ei ole pakko varata ja maksaa etukäteen.

3. Kysy paikan päällä

Kun olet jo saapunut matkakohteeseesi, saatat saada hotellihuoneen edulliseen hintaan ihan vain saapumalla hotelliin ja kysymällä.


Hotellivarauksia voi monesti perua ilman kuluja, joten vaikka olisit varannut jo itsellesi huoneen, voit saada majapaikan halvemmalla kiertelemällä kohteessa ja kysymällä hintoja. Jos löydät halvemman majapaikan, voit perua muut varauksesi.


Tämä vinkki hotellien varaamiseen vasta paikan päällä pätee varsinkin Afrikassa ja Kauko-Aasiassa, missä läheskään kaikki hotellit eivät ole listautuneet internetin varaussivustoille, koska sivustot ottavat provikkaa hotellivarauksista.


Edullisin hotelliyö saattaa maksaa Tansaniassa vain kolmisen euroa, joten hotellilla ei ole yksinkertaisesti varaa maksaa provisioita varaussivustoille.

Hotelliketjujen kanta-asiakkuus voi poikia tarjouksia.
Hotelliketjujen kanta-asiakkuus voi poikia tarjouksia.

4. Suunnittele ennakkoon

Jos olet lähdössä matkalle Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan, kannattaa olla aikaisin liikkeellä.


Kun teet hotellivertailua riittävän aikaisin, sinulla on todennäköisesti enemmän vaihtoehtoja, joista valita sinulle sopivin ja halvin hotelli.


Voit säästää paljon rahaa kilpailuttamisen ja hintavertailun avulla.


Tarkista, oletko oikeutettu alennuksiin kanta-asiakkuutesi tai esimerkiksi luottokorttisi perusteella.

5. Tartu tarjouksiin

Monesti hotellit tarjoavat tietyille aikaväleille erityisen hyviä tarjouksia. Jos matkasi ajankohta ei ole aivan lukkoon lyöty, kannattaa seurata eri hotellien tarjouksia.


Saatat saada edullisemman hotellihuoneen, jos siirrät matkaasi vaikkapa viikolla.


Tosin tarjoukset osuvat yleensä off-seasonin aikaan, eli esimerkiksi sadekauteen, jolloin alueella ei ole niin mukava matkustaa (toisaalta, turistejakaan ei ole tungokseksi asti).

Passi ja hammasharja aina mukaan hotellilomalle!
Passi ja hammasharja aina mukaan hotellilomalle!