• Kultainto

Zooplus - virtsakiviä vähentäviä kissanruokia

Päivitetty: helmi 20

Tekstissä mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä

Virtsakivet vaivaavat kissoja valitettavan usein – näin ehkäiset niiden syntymistä!
Virtsakivet vaivaavat kissoja valitettavan usein – näin ehkäiset niiden syntymistä!

Virtsakivet ovat kissoilla aika yleinen ongelma.


Virtsakivet ovat pienen pieniä mineraalikertymiä. Joskus ne kasaantuvat yhteen, ja niistä muodostuu suurempia kokonaisuuksia, joita kutsutaan virtsakiviksi. Näin voi käydä meille ihmisille, mutta niin myös kissoille.


Kissa ei osaa kertoa niiden aiheuttamista oireista, mutta tunnistat monesta kissan toiminnasta, että kaikki ei ole kunnossa. Virtsakivet aiheuttavat kissalle kipua, joten kissa ei silloin välttämättä halua käydä hiekkalaatikollaan.


Kissan virtsa voi sisältää verta (jolloin kyse voi olla myös virtsatietulehduksesta).

Pienillä pennuilla ei ole virtsakiviä.
Pienillä pennuilla ei ole virtsakiviä.

Jos kissa yrittää jatkuvasti nuolla sukupuolielimiään, sekin on todennäköisesti merkki jostain ongelmasta.


Virtsakiviongelma pitää hoitaa eläinlääkärin vastaanotolla, joten näiden oireiden perusteella kannattaa viedä kissa tutkittavaksi.


Koska virtsakivet ovet kissoilla yleinen ongelma, kannattaisi niiden muodostumista yrittää ehkäistä. Se onnistuu kissan ruokavaliota muuttamalla.


Esimerkiksi *Zooplus myy monenlaista laadukasta, mutta edullista kissanruokaa, jolla voidaan tukea kissan terveyttä ja ehkäistä virtsakivien muodostumista.


Munuais- tai virtsatievaivaiset kissat tarvitsevat erikoisravintoa, missä on fosforia ja proteiineja niin vähän kuin mahdollista - näin munuaisten rasitukset minimoidaan.


Eläinlääkärin tai kotimaisen kivijalkaliikkeen myymät laadukkaat erikoisravinnot munuaissairaille tai virtsatievaivoista kärsiville kissoille voivat olla hyvin kalliita, mutta Zooplus myy optimaalista ruokaa hyvin edullisesti.


Edullisin kuivaruoka munuaisongelmaiselle kissalle maksaa 2,80 euroa kilo (*Smilla) ja märkäruoka taas 6,12 e/kg (*Kattovit Renal Diet).


Suomalaisissa eläintarvikeliikkeissä erikoiskuivaruoka maksaa halvimmillaankin jopa 10,70 euroa per kilo, ja märkäruoka 15,75 euroa kilo...


Vertailun vuoksi, tavallinen L-kirjaimella alkava kissan kuivaruoka maksaa halpahallissa 3,70 euroa kilo, ja märkäruoka (minkä lihapitoisuus on 3-4 %) 3,24 e/kg.


Tällaisen ravintoarvoiltaan huonon kissanruoan uskotaan jopa lisäävän virtsakivien muodostusta, ja asiakas joutuu kantamaan ne kotiinsa omilla lihasvoimillaan.


Kilpailuta kissanruoat ja säästä rahaa joka päivä!


Zooplus-verkkokaupasta tilatut edulliset kissanruoka- ja kissanhiekkapaketit kannetaan kotiovellesi ilmaiseksi, jos tilauksen arvo ylittää 49 euroa (eli kannattaa tilata samalla ruokaa kissanpennuille, seniorikissoille, koirille, kaneille tai vaikka kesäkanoille).Oikea ruokavalio pitää kissan terveempänä,
Oikea ruokavalio pitää kissan terveempänä,

Mistä huomaa, että kissalla on virtsakivivaiva?

Jokainen varmasti huomaa heti, jos oma kissa ei käyttäydy normaalisti. Silloin kissalla voi olla jokin terveydellinen vaiva.


Vaiva viittaa virtsakiviin tai muihin virtsatieongelmiin, jos kissa ei enää halua käydä hiekkalaatikollaan.


Virtsaaminen voi tehdä todella kipeää, kun on virtsakiviä, eikä kissa silloin halua mennä sinne, missä tämä kipu aina esiintyy.


Jos aikuinen ja ennen sisäsiisti kissa on alkanut pissiä sohvalle tai sänkyyn, kissa kannattaisi viedä eläinlääkärille.


Toinen merkki, mikä voi myös viitata tähän samaan ongelmaan, on se, että kissa nuolee paljon normaalia enemmän sukupuolielimiään. Kissa koittaa tällä tavalla hoitaa kipua. Kannattaa myös seurata sitä, onko kissan virtsan seassa verta, koska silloin kissalla voi olla virtsatietulehdus.


Kaikki nämä merkit viittaavat siihen, että jotain on pielessä, joten kannattaa viedä kissa tutkittavaksi - hoitamattomana ongelma saattaa johtaa jopa virtsatieputken tukkeutumiseen.Kissa voidaan ruokkia myös raakaruoalla.
Kissa voidaan ruokkia myös raakaruoalla.

Miten kissan virtsakiviä voi ehkäistä?

Jos kissalla on ollut jo aiemmin virtsakiviä, olet jo varmasti aloittanut niiden ehkäisemisen. Yksi tärkeä asia on huomion kiinnittäminen siihen, millaista ravintoa kissalle annetaan.


Kannattaa vilkaista Zooplus-kaupan tarjontaa, josta löytyy muun muassa sellaista optimoitua ravintoa, minkä avulla voidaan ehkäistä virtsakivien syntymistä.


Oikean ravinnon lisäksi on tärkeää myös huolehtia siitä, että kissa saa tarpeeksi nestettä. Sen takia ei kannata tarjota kissalle pelkästään kuivamuonaa, vaan myös märkäruokaa.


Jotta kissa joisi usein, kannattaa sijoittaa vesikuppeja sellaisiin paikkoihin, jotka eivät ole liian lähellä hiekkalaatikkoa. Niitä kannattaa sijoittaa myös ruokapaikan ulkopuolelle, missä tullee juotua helpommin, kun ruokakuppi ei ole siinä vieressä houkuttelemassa.Kissan virtsakivien hoito vaatii aina eläinlääkärillä käyntiä

Kun kissalla on virtsakiviä, tarvitaan myös eläinlääkäriä, ei vain erikoisruokavaliota, sillä hoitamattomana tämä ongelma voi johtaa vakaviinkin oireisiin.