• Kultainto

Halpaan hammashoitoon ulkomaille

Päivitetty: syys 6


Hampaat pysyvät paremmassa kunnossa hammasharjan ja -langan avulla.

Halpaan hammashoitoon ulkomaille

Onko edessä iso hammasremontti, mutta kustannukset hirvittävät? Oletko harkinnut säästäväsi rahaa ja meneväsi ulkomaille hammashoitoon? Jos hammasimplantti Unkarista kuulostaa hyvältä ajatukselta, lue tästä parhaat vinkit siitä, miten voi saada halpaa hammashoitoa ulkomailta.


Lähtisinkö toiseen EU-maahan hampaitani hoidattamaan?

Suomessakin tietysti tarjotaan verrattaen halpaa hammashoitoa perustoimenpiteiden osalta. Jos kyseessä on hampaan tavallinen paikkaus, sitä on ehkä turha lähteä ulkomaille saakka tekemään. Jos tarpeena on kuitenkin suurempi hammaskaluston remontointi, voi olla järkevää vertailla hintoja ja tarkistaa mitä muualla Euroopassa on tarjolla. Kela korvaa toisessa EU-maassa tehtyjä hammashoitoja samoilla perusteilla kuin Suomessakin annettuja hoitoja!

Valkoinen hymy on luonnostaan vain harvalla.

Naputtele Googleen esimerkiksi hakusanat "hammashoito Viro" tai "hammaslääkäri Espanja". Kaikissa maissa hammashoito ei ole halpaa, joten on tärkeää tietää mistä etsii. Entiset itäblokin maat ovat perinteisesti hintatasoltaan Suomea matalampia, joten Unkari, Puola tai Viro voi olla hyvä vaihtoehto. Lisäksi Espanjassa hammashoidon hintataso voi olla matalampi kuin Suomessa, joten sekin kannattaa ottaa vertailuun mukaan. Vaikka joudut maksamaan lennot ja hotellin, saatat silti säästää - Unkarissa ja Espanjassa hammashoito on 50-60 % halvempaa kuin Suomessa!


Virossa toimii useita klinikoita, jotka on suunnattu erityisesti suomalaisille. Siellä tehdään muun muassa hampaiden valkaisuja tai muita esteettisiä toimenpiteitä huomattavasti halvemmalla kuin Suomessa. Myös implanttien laitot voivat olla Suomessa verratten kalliita, joten nekin voi olla hyvä hankkia vaikkapa Virosta.

Virossa toimivat muun muassa Nordic Hammasklinikka ja Kaarli Hambapolikliinik OY.


Harkitsetko hammasimpantteja? Siinä tapauksessa kannattaa tutustua Impanttimatkat-sivustoon. Suomenkielinen asiakaspalvelu ja tulkki kuuluvat hintaan, kun lähdet hankkimaan hammasimpantteja Unkariin.


Espanjan aurinkorannikolla asuu parikymmentä tuhatta suomalaista. Heidän ja kaikkien turistien hampaita hoitaavat selvällä suomen kielellä esimerkiksi Clinica Dental Noruegan hoitajat, hammaslääkärit ja asiakaspalvelijat.


Hammashoito ulkomailla voi olla jopa halvempaa.

Onko halpa hammashoito ulkomailla turvallista?

Onko hammashoito ulkomailla sitten turvallista? Pääsääntöisesti on. Jos EU-maassa sijaitseva klinikka tai sairaala on rekisteröity ja siellä operoivilla kirurgeilla tai lääkäreillä on lääkärinkirjat, on kyseessä oikea, luotettava yritys. Tällöin voit melko huoletta mennä hammashoitoon. Mikäli yrityksen toiminnassa kuitenkin on jotain epäselvyyksiä, niin kannattaa miettiä tarkkaan valitseeko juuri sen paikan. Vaikka itse toimenpide saataisiinkin tehtyä, niin jos jotain jälkiseuraamuksia ilmenee, voi niiden korjaaminen osoittautua hankalaksi tai kalliiksi. Vertaile siis tarkkaan eri hammashoitopalveluita tarjoavia yrityksiä ja tutustu niiden saamaan palautteeseen.

Tutustu myös hammashoitolan saamaan palautteeseen.

Parhaiten onnistut, kun olet yritykseen yhteydessä hyvissä ajoin etukäteen. Kysyt mitä toimenpiteitä on mahdollista tehdä, ja mitä ne maksavat. Tarvitaanko mahdollisesti konsultaatiokäynti ennen varsinaista toimenpidettä? Tuleeko sinun toimittaa röntgenkuva suustasi tarkkaa tarjousta varten? Jos aiot käydä lyhyellä lomamatkalla hammashoidossa ulkomailla, kysy toimenpiteesi paranemisaikaa. On ikävä jatkaa lomaa, mikäli joudut syömään viikon särkylääkkeitä ja makaamaan sängyssä koko ajan. Jos menet hammashoitoon suhteellisen lähelle, esimerkiksi Viroon, voi olla hyvä tulla saman tien toimenpiteen jälkeen kotiin. Vahvat särkylääkkeet vaikuttavat vielä toimenpiteen jälkeen, joten voit tulla kotiin toipumaan rauhassa.


Muista hakea Kela-korvauksia, ja säästää kaikki saamasi kuitit. Jos joudut käymään ulkomailla kiireellisessä hammashoidossa, saat korvauksia myös taksimatkasta klinikalle ja sieltä takaisin.


This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now