• Kultainto

Ilmaisia äänikirjoja ja äänikirjapalveluita

Päivitetty: syys 6

** tekstissä mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä **

Tabletti on kirjapinoa kevyempi kantaa mukana.

Ilmaisia äänikirjoja ja äänikirjapalveluita

Kirjallisuutta voi harrastaa, vaikka ei olisi aikaa lukea tai käydä kirjastossa. Äänikirjat ja e-kirjat ovat paljon liikkuvan ihmisen pelastus. Äänikirjaa voi kuunnella ajaessaan autoa, tai vaikkapa pitkällä juna- tai lentomatkalla. E-kirjat ja äänikirjat ladataan omalle älypuhelimelle tai tabletille, joten niistä ei koidu lisää kannettavaa. Käsimatkatavaroitahan saa lentomatkustajalla olla – lentoyhtiöstä riippuen – 6–10 kiloa, joten tilaa ei olisikaan painaville kirjoille.


Äänikirjoja voi kuunnella myös koiraa ulkoiluttaessaan tai siivotessaan. Ehkä sinulla on työ, mihin sisältyy paljon yksinoloa tai odottamista? Oletko töissä tehtaan liukuhihnalla tai esimerkiksi valvomassa lajittelukonetta? Pitkät tunnit kuluvat nopeammin, kun kuuntelet jännittäviä äänikirjoja älylaitteeltasi.Mistä löytää ilmaisia äänikirjoja?

Äänikirjat ja e-kirjat ovat tyypillisesti paljon halvempia kuin kovakantiset kirjat tai pokkarit. Ilmaiset äänikirjat ovat parhaita äänikirjoja, ainakin pihin visukintun mielestä. Mistäs niitä äänikirjoja – ja ennen kaikkea ilmaisia äänikirjoja – kannattaisi metsästää?


Suosituimmat äänikirjapalvelut toimivat yleensä kuukausiveloituspohjalta, aivan kuten Netflixin kaltaiset suoratoistopalvelut. Audible on yksi suosituimmista äänikirjapalveluista, mutta se ei tarjoa mitään suomenkielisiä äänikirjoja haluaville. Jos päätät kokeilla palvelua, saat yhden äänikirjan ilmaiseksi.


*Adlibris myy yksittäisiä suomenkielisiä äänikirjoja, halvimmillaan noin 11 e kappale (esimerkiksi Costello & Richards: Tähden täytyy sammua).


Yuval Noah Harari: Ihmisen lyhyt historia

Adlibriksessä olisi tarjolla esimerkiksi suomeksi luettu äänikirja antropologi Yuval Noah Hararin kansantajuisesta kirjasta *Ihmisen lyhyt historia (18,90e). Minulla on hyllyssäni kaikki Hararin kirjat, sillä hän saa tieteen kiehtomaan, vaikka ei olisi erityisen "antropologisella" tuulella.


Adlibriksen valikoima ei ole kovin iso, eikä ilmaista luettavaa ole ainakaan tällä hetkellä tarjolla.


Täysin ilmaiset äänikirjat löydät tietenkin kirjastoista. Luku- tai näkövaikeuksista kärsiville henkilöille on lisäksi olemassa oma äänikirjapalvelunsa, nimittäin Celia-palvelu, minkä käyttäjäksi voi rekisteröityä lähimmässä kirjastossaan. Meille muille suunnatussa Kirjastot.fi-palvelussa on laaja valikoima erilaisia äänikirjoja erotiikasta kauhukirjallisuuteen, ja lastenkirjoista parapsykologiaan. Ongelma on vain siinä, että voit lainata vain oman kuntasi kirjaston äänikirjoja, ja ne voivat olla lainassa vain yhdellä henkilöllä kerrallaan – aivan kuin tavallisetkin kirjat. Kirjaston ilmaisia äänikirjoja joutuu jonottamaan, ja niitä voi pitää hallussaan vain määrätyn ajan.

Ilmaisia äänikirjoja löydät myös Yle.fi-osoitteesta. Siellä on suomalaisia klassikkokirjoja, esimerkiksi Samuli Paulaharjun Lappi-kirja Sompio - Luiron korpien vanhaa elämää tai Akseli Gallen-Kallelan Afrikka-kirja. Ylen sivuilta voit kuunnella ilmaiseksi myös Uuno Kailaksen, Minna Canthin, Juhani Ahon, Maiju Lassilan ja esimerkiksi Maria Jotunin mestariteoksia.Käytä hyväksesi ilmaiset tutustumisjaksot

Lähes kaikki suomenkielisiä kirjoja tarjoavat äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaista tutustumisjaksoa, mikä kestää useimmiten 14 vuorokautta. Tuona aikana ehtii kuunnella muutaman kirjan, ja jos palvelu miellyttää, voit jatkaa maksavana asiakkaana. Suosituimmat äänikirjapalvelut maksavat noin 14–20 euroa kuussa.


Storytel-äänikirjapalvelu (missä on myös e-kirjoja) maksaa 16,99 euroa kuussa. Tutustumisjakson pituus on 14 vrk. Storytelin avulla pääsisit kuuntelemaan esimerkiksi Mark Mansonin suomeksi käännetyn kirjan Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan – Nurinkurinen opas hyvään elämään tai Mia Kankimäen uusimman teoksen Naiset joita ajattelen öisin. Kankimäki kertoo kirjassaan äärimmäisen mielenkiintoisella tavalla 1800-luvun naistutkimusmatkailijoista.


BookBeat maksaa 16,90 euroa kuussa käytettyäsi kahden viikon ilmaisen tutustumisjakson. BookBeatin e- ja äänikirjat voit ihan luvalla jakaa puolisosi ja perheenjäsentesi kanssa. BookBeatista löytyy muun muassa Thomas Eriksonin silmiä avaava Idiootit ympärilläni – Kuinka ymmärtää muita ja itseään. Tämän kirjan luettuaan tai kuultuaan on paljon helpompi tulla toimeen itsensä tai muiden kanssa. Ihmisiä on Eriksonin mielestä neljää päätyyppiä, eli punaisia, keltaisia, vihreitä ja sinisiä. Väri säätelee ihmisen käyttäytymistä ja ihmisten yhteensopivuutta. BookBeatilta löytyisi myös toinen kirja Hararilta, nimittäin 21 oppituntia maailman tilasta (suomeksi).


*Nextoryn e-kirja- ja äänikirjavalikoima maksaa (kahden viikon tutustumisjakson jälkeen) 13,99 euroa kuussa, paitsi jos haluat lukea myös tuoreimmat uutuudet (silloin hinta on 16,99 euroa) tai jakaa kirjavalikoiman perheenjäsenesi kanssa (19,99 euroa). Nextorylla on niin ikään Eriksonin idiootti-kirja sekä Kankimäen yönaisista kertova kirja.


E-kirjapalveluissa on lukemattomia vaihtoehtoja.

*Elisa Kirja ei tarjoa lainkaan tutustumisjaksoa [edit 28.3.2020: mahdollisuus myös kuukausitilaukseen, ensimmäinen kuukausi nyt 0 €, sen jälkeen 8,90 €/kk], mutta Elisa Kirjalla on oma ilmaisten äänikirjojen valikoima, mistä pääsevät osallisiksi sekä vanhat asiakkaat että uudet käyttäjät. Ilmaisia äänikirjoja ei ole kovin monta, mutta kaikki ilmaiset äänikirjat ovat suosittuja klassikoita ja suoranaisia kirjallisuuden helmiä, esimerkiksi Charles Dickensin Saiturin joulu, Arthur Conan Doylen kirjoittama Baskervillen koira, L. M. Montgomeryn Anna ystävämme tai Johannes Linnankosken Laulu tulipunaisesta kukasta.


Elisa Kirja myy äänikirjoja yksittäin, samaan tapaan kuin Adlibris, mutta hinnat ovat alkaen vain noin 5 euroa kappale. Toinen vaihtoehto on maksaa 8,90 euroa kuukaudessa. Tällä hinnalla pääsee kuuntelemaan tai lukemaan kahta kirjaa joka kuukausi.Elisa Kirjalla on erittäin laaja valikoima, muun muassa peräti kolme *Hararia, Marissa Jaakolasta kertova *Takaisin valoon - Kaapatun suomalaisnaisen selviytymistarina ja laaja valikoima yhtä lempikirjailijaani eli Paulo Coelhoa, muun muassa uusi *Hippi, ja Mata Harista kertova Vakooja.


*Uskottomuus löytyy vain e-kirjana. Tarjolla olisi myös Mia Kankimäen ihana esikoisteos *Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Konmaritukseen pääsee tutustumaan nyt edullisesti, eli alle 10 e maksavalla e-kirjalla *KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika.

Lue lisää konmarituksesta blogistani: Konmarita kaappisi ja kulusi.


Seuraavalle pitkälle lentomatkalle ja kolmen viikon reppureissulle voisin ostaa mukaan seuraavat kirjat:

*Elena Ferrante: Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät

*Eevi Minkkinen: Ole itsellesi armollinen - Kirja hellittämisestä ja riittävyydestä

*Kyung-sook Shin: Jään luoksesi (rakastin edellistä kirjaa Pidä huolta äidistä)

*Mika Mäkeläinen: Kimlandia (Pohjois-Koreasta)

*Mikael Bergstrand: Delhin kauneimmat kädet

*Kazuo Ishiguro: Ole luonani aina

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now