• Kultainto

Nämä kodin remontit nostavat asunnon arvoa

Päivitetty: neljä päivää sitten

Sisältää mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä

Kodin remontit voivat nostaa kuukausivuokraa.
Kodin remontit voivat nostaa kuukausivuokraa.

Kodin remontit parantavat viihtyisyyttä ja nostavat asunnon arvoa.


Hiljattain remontoitu asunto herättää kiinnostusta myös vuokramarkkinoilla.


Kerromme seuraavaksi eniten asunnon arvoa nostavista kodin remonteista.


Kilpailuta remontit ja valitse urakoitsija, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin – näin kylpyhuoneremontti tai esimerkiksi keittiöremontti onnistuu mahdollisimman halvalla!Kodin remontit nostavat asunnon arvoa, mutta eivät muuta sen sijaintia

Kodin remontit nuorentavat asunnon yleisilmettä.


Tummat ikkunankarmit, kellertävät tapetit, kukkaboordit, muovimatot ja muovitapetit, muoviset vetimet ja retroväriset laatat houkuttelevat vain harvoja.


Vaaleat, laadukkaat pinnat tekevät asunnosta valoisan ja nykyaikaisen. Vaalea asunto on hyvä pohja mitä erilaisimmille kalusteille ja sisustusratkaisuille, kun taas vintage-pinnat rajaavat valinnanvaraa huomattavasti.

Asunto kannattaa remontoida etenkin ennen sen myymistä, tai vuokralaisten välissä.

Potentiaalisille ostajille tai vuokralaisille tieto vast’ikään tehdystä remontista tuo luottamusta rakenteiden hyväkuntoisuuteen ja pitkäikäisyyteen.


Varsinkin hiljattain tehty kylpyhuoneremontti poistaa pelkoja huonokuntoisista rakenteista, uhkaavista vuodoista tai jo syntyneistä kosteusvaurioista.


Keittiöremontti voi nostaa myytävän asunnon arvoa.
Keittiöremontti voi nostaa myytävän asunnon arvoa.

Pintaremontti, keittiöremontti ja kylpyhuoneremontti voivat nostaa myytävän asunnon arvoa useilla tuhansilla euroilla.


Vuokra-asunnosta voi remontin jälkeen pyytää useitakin kymppejä enemmän vuokraa. Jos asunnon varustelutaso päivittyy huomattavasti (esimerkiksi uusilla kodinkoneilla, parvekelasituksella tai saunalla), voi vuokra nousta satasenkin verran.


Myös Airbnb kokemuksia majoittajana suunnittelevan kannattaa harkita vierashuoneen, mökin tai kaupunkikaksion remontoimista.

Kodin remontit eivät kuitenkaan muuta asunnon sijaintia.


Asunnon sijainti on yksi tärkeimmistä asunnon arvoon vaikuttavista asioista.


Jos asunto sijaitsee muuttotappiokunnan syrjäisimmillä alueilla, eivät kodin remontit lisää sen houkuttelevuutta.

Houkuttelevin asunto ostajien tai vuokralaisten mielestä on muuttovoittokunnan keskustassa/keskustan tuntumassa, hyvien liikenneyhteyksien päässä sijaitseva pienehkö asunto.


Jos asunto on hyvässä kunnossa ja hyvällä maulla remontoitu, naapurusto on rauhallinen eikä vuokra/myyntihinta huimaa päätä, kiinnostuneita löytyy varmasti.


Jos haluat, myy asunto ilman kiinteistövälittäjää, mutta osaava välittäjä saa asunnolle usein parhaan hinnan.


Bonusta on, jos asuntoon ei ole tulossa kohta suuria remontteja.


Kerros- tai rivitaloyhtiössä suurin ja eniten asumiseen vaikuttava remontti on putkiremontti. Perinteisellä tavalla tehtävän putkiremontin hinta taloyhtiössä voi olla 600 € per neliö (jolloin 60-neliöisen kaksion osuus olisi 36 000 €).

Isoin rintamamiestalon remontti on salaojaremontti, kattoremontti tai julkisivuremontti.

Salaojaremonttiin voi varata 35 000 euroa.

Omakotitalon kattoremontin hinta voi olla esimerkiksi 30 000 euroa.


Julkisivuremonttiin voi omakotitalossa upota jopa 20 000 euroa.


Ostaja tietää, että vanhan talon remontti voi maksaa useita kymmeniä tuhansia – ehkä jopa enemmän kuin itse kiinteistö.


Siksi maaseudulla on paljon autioita taloja, joita kukaan ei tahdo edes ilmaiseksi niiden vaatimien remonttien takia. Syrjäseutujen vetovoimaa vähentää työpaikkojen ja palveluiden puute.Mitä kylpyhuoneremontti maksaa?

Kylpyhuoneremontti maksaa helposti lähes 10 000 euroa.


Kylpyhuoneremontit tarkoittavat seinien ja lattian auki piikkaamista, vesieristyksen uusimista ja uutta laatoitusta. Kyseessä on melko iso urakka, minkä takia kylpyhuoneremontin hinta ei ole sieltä halvimmasta päästä.


Muovitapetit ja -matot kuuluvat menneisyyteen, joten niitä ei enää kannata suosia kylpyhuoneremonttia tehdessä.


Kylpyhuoneremontin voi joissain tapauksissa korvata maalaamalla laatat ja uusimalla huonokuntoiset kalusteet.


WC remontti ei anna haluttua lopputulosta, ellei ruontunutta pyttyä samalla uusita. Tarkasta myös käsienpesualtaan ja allaskaapin kunto. Peilikaappi miellyttää monia vuokralaisia pelkkää peiliä enemmän.


Jos teet vessaremonttia mökillä, on erotteleva kuivakäymälä parempi kuin tavallinen huussi, polttava tai pakastava käymälä tai kemiallinen vessa.


Saunaremontti ei ole niin tärkeä kuin keittiön ja kylpyhuoneen remontoiminen. Sauna ei ole enää niin tärkeä osa arkea kuin muutama vuosikymmen takaperin. Saunaan voi saada uutta ilmettä vahaamalla lauteet – vaikkapa modernin mustiksi.


Huomaathan, että vuoden 1999 jälkeen tehtyjen kylpyhuoneiden tekninen käyttöikä on noin 30 vuotta. Tätä vanhemmissa kylpyhuoneissa on vain 10–15 vuotta kestävä vesieristys.


Älä tyydy kaunistamaan pintaa, jos on vaarana, että pinnan alla muhii kosteus.


Mitä keittiöremontti maksaa?

Keittiöremontti voi maksaa esimerkiksi 10 000 euroa.


Keittiöremontin hinta riippuu kaapistojen koosta ja hinnasta, uusittavista koneista, välitilan materiaalista sekä esimerkiksi siitä, kuinka paljon putki- tai sähkötöitä tarvitaan.

Pienen keittiön kaapit voi uusia noin 3000 eurolla.


Joissain tapauksissa keittiöremontin hintaa voi laskea jättämällä kaapit uusimatta. Kaapinovet voidaan uudistaa hiomalla ja maalaamalla. Uutta ilmettä saa myös uusilla vetimillä sekä uusimalla työtasot.


Välitilaan voidaan asentaa välitilalevyä, jolloin ei pääsääntöisesti tarvitse huolehtia esimerkiksi asbestikartoituksista ja mahdollisista asbestinpurkutöistä.Mitä pintaremontti maksaa?

Asunnon koko ja valitut maalit sekä lattiamateriaali vaikuttavat siihen, mitä pintaremontti maksaa.

Seinät voi maalata itsekin, mutta tasaisin jälki syntyy ammattilaisilta. Varaa noin 100 € per maalattava seinä. Pintaremontin hinta on silti melko kohtuullinen.


Laminaatin asennus voi maksaa esimerkiksi 17 euroa neliö. Halvin laminaatti maksaa alle 10 euroa neliöltä. P

Pintaremontin yhteydessä kannattaa maalauttaa myös sisäkatto ja ikkunankarmit. Lattialistat ovat usein kuluneet – niiden uusiminen on pieni mutta merkittävä muutos.


Pinta remontti kannattaa toteuttaa neutraalein värein.


Tehosteseinä voi miellyttää omaa silmää, mutta ajaa vuokralaisehdokkaat pois.


Asunnon ostaja pohtii mielessään, viitsiikö alkaa maalata kamalan väristä seinää peittoon. Maalausta odottava seinä voi olla syy, miksi hän valitsee toisen asunnon uudeksi kodikseen.
Kilpailuta remontit

Älä tyydy ensimmäiseen tarjoukseen, vaan kilpailuta remontit.


Vielä enemmän säästää itse tekemällä, mutta aina ei kannata tehdä itse ja säästää.


Muista, että ainakin sähkö- ja putkityöt pitää teettää ammattilaisella.


Vakuutusyhtiö voi kieltäytyä antamasta korvausta mahdollisissa ongelmatilanteissa, jos olet tehnyt sähkö- ja putkityöt ilman pätevyyttä.

Urakoitsijoiden välisissä hinnoissa voi olla suuria eroja, joten hae sopivaa remonttifirmaa esimerkiksi Urakkamaailman avulla.


Sinun ei tarvitse kuin antaa yhteystietosi ja kuvailla edessä olevaa remonttia muutamalla sanalla. Urakoitsijat jättävät tarjouksensa Urakkamaailma-sivustolle, ja sinä saat tiedon jokaisesta uudesta tarjouksesta sähköpostitse.


Urakkamaailma lupaa sinun saavan vähintään 4 eri tarjousta.

Enää ei tarvitse kuin valita sopiva urakoitsija ja tehdä sopimus!


Muista lainan kilpailuttaminen, niin et maksa liikaa korkoja ja kuluja. Lainojen kilpailuttamiseen (myös asuntolainojen vertailuun) suosittelemme palvelua nimeltä *Etua.fi.

Kodin remontin jälkeen ovet ovat auki tyytyväisille asujille.
Kodin remontin jälkeen ovet ovat auki tyytyväisille asujille.

Kodin remontit ja verotus

Kodin remontit oikeuttavat kotitalousvähennykseen.


Kotitalousvähennys on verovähennys, mistä kannattaa ottaa ilo irti. Sitä saa 40 % töiden osuudesta, kun teettää jonkin kodin tai mökin remontin ennakkoperintärekisteriin kuuluvalla firmalla.


Maksimivähennys vuonna 2021 on 2250 euroa, ja kotitalousvähennys omavastuu 100 €.


Huomaa, että asunnon peruskorjausta varten ottamasi lainan korot voi vähentää verotuksessa asuntolainan korkojen tapaan.


Vuonna 2021 voit vähentää verotuksessa 10 % koroista. Jos kyse on taloyhtiölainasta, et ole oikeutettu verovähennykseen – voikin olla hyvä idea kilpailuttaa laina ja ottaa se omiin nimiin.


Kotitalousvähennystä ei voi hyödyntää, jos remontoi sijoitusasuntoa. Sijoitusasunnon remontin kustannukset voi vähentää vuokratulojen verotuksessa, jos kyse on vuosikorjausremontista. Myös alle 1000 euron kodinkonehankinnat voi vähentää heti verotuksessa.


Perusparannusremontit vähennetään 10 vuoden tasapoistoina.


Osakehuoneiston perusparannusmenojen ilmoittaminen poistoina.
Näin ilmoitat osakehuoneiston poistot. Kiinteistön poistoille on oma, selkeästi nimetty kohtansa veroilmoituksessa. Kuva: vero.fi

Olipa kyse omasta asunnosta tai sijoitusasunnosta, olennaista on hahmottaa vuosikorjausremontin ja perusparannusremontin ero.


Vuosikorjausremontti tarkoittaa esimerkiksi pintaremonttia, eli seinien maalausta tai aikaisempaa tasoa vastaavien keittiökalusteiden hankkimista.


Perusparannusremontti tarkoittaa esimerkiksi asunnon laajentamista, huoneiston jakamista, lattiarakenteiden uusimista ja keittiön tai kylpyhuoneen saneeraamista niin, että lopputulos on aiempaa parempi.


Jos myyt asunnon kalliimmalla kuin olet sen hankkinut, joudut maksamaan myyntivoittoveroa. Myyntivoittovero on 30 % 30 000 euroon asti. Sitä ylittävältä osalta maksetaan 34 prosentin veroa.


Jos olet asunut asunnossa 2 vuotta, voit myydä sen verovapaasti.


Mikäli myyt asunnon alle 2 vuoden asumisen jälkeen, voit vähentää perusparannusmenot – vaikka niistä olisi saatu kotitalousvähennystä.


Sijoitusasunnon myyminen on aina veronalaista. Voit kuitenkin vähentää peruskorjausmenojen vielä poistamatta olevan osan.