• Kultainto

Miten kilpailuttaa puhelinliittymät?

Päivitetty: 27. huhtik.

tekstissä mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä


Puhelinliittymästä ei kannata maksaa yhtään enempää kuin on ihan pakko.


Tässä artikkelissa vastaan siihen, miten kilpailuttaa puhelinliittymä ja löytää se halvin operaattori.


Puhelinliittymän kilpailuttaminen alkaa vanhoista laskuista

Suomalaiset käyttävät yhä enemmän ilmaista WhatsApp-palvelua, joten soitto- tai tekstaripaketeille ei enää välttämättä ole käyttöä.


Soittominuutteja kertyy aina vain vähemmän, kun jopa kiinteistövälittäjien ja vuokranantajien kanssa voi asioida WhatAppin kautta.


Ei kuitenkaan kannata lähteä arvuuttelemaan omaa käyttöä, vaan iskeä faktat pöytään ja kilpailuttaa puhelinliittymä niiden perusteella.


Oman operaattorisi asiakassivuilla pääset selailemaan vanhoja laskuja, joista selviää se, miten paljon tosiasiassa soittelet, lähetät viestejä ja käytät mobiilidataa.


Asiakassivuiltasi näet, kuinka monta tekstaria on tullut lähetettyä ja onko tullut soiteltua aikuisviihdelinjoille tai muihin maksullisiin palvelunumeroihin.


Onneksi yhä useamman asian saa hoidettua sähköpostitse tai verkkoviesteillä, ja moni yritys tarjoaa takaisinsoittopalvelua, jos asiakaspalvelulinja on ruuhkautunut.


Jonottaminenkin saattaa maksaa normaalin matkapuheliverkkomaksun: jos olet jonossa 20 minuuttia 0,07 euron minuuttitaksalla, maksaa aina-niin-ihanan jonotusmusiikin kuunteleminen sinulle 1,4 euroa.


Yhden kuukauden lasku ei ole vielä riittävä kuvaus tarpeistasi. Kannattaa valita ainakin 6 laskua, ja laskea niistä keskiarvot.


Kaava tekstarien keskiarvon laskemiseen kuudesta laskusta on seuraava: laske kuuden kuukauden aikana lähettämäsi tekstiviestit yhteen, ja jaa kuudella.


Nyt tiedät, kuinka suurta tekstiviestipakettia tarvitset, vai tarvitsetko ollenkaan.Samalla tavalla voit laskea soittamiesi puhelujen keskiarvoisen keston ja miettiä, tarvitsetko esimerkiksi 5000 minuutin puhepakettia, jos soittelet perinteiseen tapaan enää mummullesi.


Palvelunumeroihin soittelu ei - valitettavasti - muutenkaan kuulu pakettihintoihin.


Puhepakettien muuttaminen pienemmäksi voi maksaa (jopa noin kymmenen euroa).


Toki tuo kymppi tulee säästymään moneen kertaan, kun vaihdat pienempään puhepakettiin tai minuuttiveloituksiin.


Mieti kuitenkin, olisiko sittenkin parempi vaihtaa operaattoria. Siitä kerron seuraavassa luvussa.


Näin löytyy halvin puhelinliittymä

Seuraavaksi kolme tapaa löytää halvin puhelinliittymä.


1. Hanki uusi liittymä ja odota winbackia

Kun vanhan operaattorisi saa tiedon siitä, että aiot äänestää jaloillasi, voit saada winback-puhelun. Vanha operaattori voi tarjota hyvinkin edullista tarjousta, kunhan vain pysyt asiakkaana.


2. Tinkaa vanhan operaattorin hinnat alas

Voit kokeilla tingata itsekin.


Soita vanhalle operaattorillesi, perustele kuinka ihana asiakas olet, ja pyydä pientä alennusta vedoten pitkään ja hyvin sujuneeseen asiakassuhteeseen.


Kilpailijoiden hinnat näet esimerkiksi *puhelinliittymä.net-sivustolla. Voit käyttää niitä tingatessasi parempaa tarjousta nykyiseltä operaattoriltasi.


3. Kilpailuta liittymät ja vaihda operaattoria

Jos oma operaattori ei anna alennusta, hanki itsellesi uusi liittymäsopimus puhelinliittymä.netin avulla.


Kun olet löytänyt juuri sinun tarpeisiisi sopivan liittymätyypin *puhelinliittymänet-sivustolla, paina ”TILAA” ja kuluta korkeintaan pari minuuttia omien tietojesi antamiseen.


Huom! Jos sinulla on määräaikainen sopimus, joudut odottamaan sen päättymistä.


Miten puhelinliittymää vaihdetaan?

Muussa tapauksessa saat uuden SIM-kortin noin viikossa ja saavutat heti säästöä puhelinkuluissa. Uusi operaattori irtisanoo vanhan liittymän puolestasi.


Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin vaihtaa sinulle postitettu SIM-kortti paikoilleen. Saat hyvissä ajoin tekstiviestin, mikä kertoo, koska on oikea aika vaihtaa SIM-kortti.


Puhelinnumero ei vaihdu, ellet niin halua. Puhelinnumero ei siis kuulu niihin asioihin, joista pitää luopua kun säästää rahaa.


Voit samalla muuttaa numerosi salaiseksi tai puolisalaiseksi. Tämä on yksi hyvä keino päästä eroon puhelinmyyjistä.


Kannaattako liittymien kilpailutus?

Aktiivista työaikaa sinulta kuluu vain muutama minuutti, joten kannattaa kilpailuttaa puhelinliittymä.


Se, ettei parin euron säästö kuukaudessa merkitsisi mitään, on mielestäni kohtalokas virheajatus säästämisestä.


Jos joudut näkemään jatkuvan säästämisen eteen vain parin minuutin kertaluonteisen vaivan, kannattaa ottaa se tarvittava askel.

Puhelinliittymien kilpailutus auttaa säästämään rahaa.
Puhelinliittymien kilpailutus auttaa säästämään rahaa.

Halpa puhelinliittymä Moi Mobiililta

Pienellä puhelimen käytöllä *Moi tulee kaikista edullisimmaksi operaattoriksi.


Edullisin Moi-liittymä maksaa vain 9 euroa kuussa, mutta sillä saat 100 Mbit/s-dataa peräti 6 gigatavua kuukaudessa. Tällä soittelee vaikka kuinka paljon WhatsAppilla!


6 Gt voi olla myös EU-roamingia, eli voit käyttää mobiilidataa jossain EU-maassa samaan hintaan kuin kotimaassa.


Puhelut maksavat sinulle vain 0,055€/min, ja tekstiviestit 0,055€/kpl (esimerkiksi Elisa veloittaa 0,069e/min tai per tekstiviesti).


Puheluissa ja tekstiviesteissä on hintakatto, eli yli 4 euroa kuussa et joudu niistä maksamaan, vaikka jossain kuussa puhelimen käyttö olisi aktiivisempaa.


Paljon soitteleva ja tekstaileva tuttu sai puhelinlaskunsa tippumaan noin 35 eurosta noin 14 euroon kuussa vaihtamalla Elisan Moihin, joten tässä voi olla viikon säästövinkki myös sinulle.

Liittymien vertaileminen ja liittymän kilpailuttaminen on helppoa ja hauskaa.


Vuositasolla voit säästää huimasti rahaa: jos kuvitellaan, että sinulla on ollut turhaan 35 euron arvoinen puhepaketti, minkä nyt vaihdat 9 euron liittymään, säästät joka kuukausi 26 euroa ja vuodessa 312 euroa.


Muistathan myös sen, ettei puhelimesta ole pakko maksaa 500-1500 euroa, vaan halpa kännykkä riittää hyvin peruskäyttöön.