• Kultainto

Miten kilpailuttaa puhelinliittymät?

Päivitetty: maalis 26

tekstissä mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä **

Päivitetty 31.10.2020


Suomalaiset käyttävät yhä enemmän ilmaista WhatsApp-palvelua, joten soitto- tai tekstaripaketeille ei enää välttämättä ole käyttöä.


Ei kuitenkaan kannata lähteä arvuuttelemaan omaa käyttöä, vaan iskeä faktat pöytään ja kilpailuttaa puhelinliittymä niiden perusteella.


Muistathan myös sen, ettei puhelimesta ole pakko maksaa 500-1500 euroa, vaan halpa kännykkä riittää hyvin peruskäyttöön.Miten kilpailuttaa puhelinliittymä? Aloita vanhoista laskuista

Oman operaattorisi asiakassivuilla pääset selailemaan vanhoja laskuja, joista selviää se, miten paljon tosiasiassa soittelet, lähetät viestejä ja käytät mobiilidataa.


Voit selvittää samalla, kuinka paljon pariskunta kuluttaa kuukaudessa, tai miten paljon lapsesi tosiasiassa käyttävät puhelintaan.


Paperilaskut maksavat usein ainakin kaksi euroa kappale (yht. 24 euroa vuodessa), joten on fiksua tilata laskut esimerkiksi tekstiviesteinä.


Tekstarissa lukee kuitenkin vain loppusumma, mikä on hyödyllinen laskua maksaessa, mutta ei käyttösuhteita arvioitaessa.


Asiakassivuiltasi näet, kuinka monta tekstaria on tullut lähetettyä, ja onko tullut soiteltua aikuisviihdelinjoille tai muihin maksullisiin palvelunumeroihin.


Onneksi yhä useamman asian saa hoidettua sähköpostitse tai verkkoviesteillä, ja moni yritys tarjoaa takaisinsoittopalvelua, jos asiakaspalvelulinja on ruuhkautunut.


Jonottaminenkin saattaa maksaa normaalin matkapuheliverkkomaksun: jos olet jonossa 20 minuuttia 0,07 euron minuuttitaksalla, maksaa aina-niin-ihanan jonotusmusiikin kuunteleminen sinulle 1,4 euroa.


Yhden kuukauden lasku ei ole vielä riittävä kuvaus tarpeistasi. Kannattaa valita ainakin 6 laskua, ja laskea niistä keskiarvot.


Kaava tekstarien keskiarvon laskemiseen kuudesta laskusta on seuraava: laske kuuden kuukauden aikana lähettämäsi tekstiviestit yhteen, ja jaa kuudella.


Nyt tiedät, kuinka suurta tekstiviestipakettia tarvitset, vai tarvitsetko ollenkaan.


Tekstiviesti maksaa esimerkiksi Elisalla 0,069 e kappaleelta. Vaihdettuani työpaikkaa lopetin käytännössä kokonaan tekstiviestien lähettämisen.


Maksoin pari kuukautta turhasta, sillä minulla oli 300 kappaleen tekstiviestipaketti hintaan 2,90e. Lähettelen nykyään korkeintaan viisi tekstaria kuussa (0,35 e/kk), joten säästän vuositasolla 30,66 euroa.


Samalla tavalla voit laskea soittamiesi puhelujen keskiarvoisen keston, ja miettiä, tarvitsetko 5000 minuutin puhepakettia, jos soittelet perinteiseen tapaan enää mummullesi.


Palvelunumeroihin soittelu ei valitettavasti muutenkaan kuulu pakettihintoihin.


Puhepakettien muuttaminen pienemmäksi voi maksaa, jopa noin kymmenen euroa. Toki tuo kymppi tulee säästymään moneen kertaan, kun vaihdat pienempään puhepakettiin tai minuuttiveloituksiin. Mieti kuitenkin, olisiko sittenkin parempi vaihtaa operaattoria.Näin löytyy halvin puhelinliittymä

Kun vanhan operaattorisi saa tiedon siitä, että aiot äänestää jaloillasi, voit saada winback-puhelun. Vanha operaattori voi tarjota hyvinkin edullista tarjousta, kunhan vain pysyt asiakkaana.


Voit kokeilla tingata itsekin.


Soita vanhalle operaattorillesi, perustele kuinka ihana asiakas olet, ja pyydä pientä alennusta vedoten pitkään ja hyvin sujuneeseen asiakassuhteeseen. Kilpailijoiden hinnat näet esimerkiksi *puhelinliittymä.net-sivustolla.


Jos oma operaattori ei anna alennusta, hanki itsellesi uusi liittymäsopimus puhelinliittymä.netin avulla.


Jos sinulla on määräaikainen sopimus, joudut odottamaan sen päättymistä.


Muussa tapauksessa saat uuden SIM-kortin noin viikossa ja saavutat heti säästöä puhelinkuluissa.


Puhelinnumero ei vaihdu, ellet niin halua. Puhelinnumero ei siis kuulu niihin asioihin, joista pitää luopua kun säästää rahaa. Voit samalla muuttaa numerosi salaiseksi tai puolisalaiseksi. Tämä on yksi hyvä keino päästä eroon puhelinmyyjistä.


Aktiivista työaikaa sinulta kuluu vain muutama minuutti, joten kannattaa kilpailuttaa puhelinliittymä. Se, ettei parin euron säästö kuukaudessa merkitsisi mitään, on mielestäni kohtalokas virheajatus säästämisestä.


Jos joudut näkemään jatkuvan säästämisen eteen vain parin minuutin kertaluonteisen vaivan, kannattaa ottaa tarvittava askel.Halpa puhelinliittymä Moi Mobiililta

Pienellä puhelimen käytöllä *Moi tulee edullisimmaksi operaattoriksi. Puhelinoperaattori Moi ei edes peri uuden liittymän avausmaksua, mikä on tällä hetkellä 3,90 euroa sekä *Elisalla että *DNA:lla.


edit 31.10.2020:

Edullisin Moi-liittymä maksaa vain 9 euroa kuussa, mutta sillä saat 100 Mbit/s-dataa peräti 6 gigatavua kuukaudessa. Tällä soittelee vaikka kuinka paljon WhatsAppilla!


6 Gt voi olla myös EU-roamingia, eli voit käyttää mobiilidataa jossain EU-maassa samaan hintaan kuin kotimaassa.


Puhelut maksavat sinulle vain 0,055€/min, ja tekstiviestit 0,055€/kpl (esimerkiksi Elisa veloittaa 0,069e/min tai per tekstiviesti).


Puheluissa ja tekstiviesteissä on hintakatto, eli yli 4 euroa kuussa et joudu niistä maksamaan, vaikka jossain kuussa puhelimen käyttö olisi aktiivisempaa.


Paljon soitteleva ja tekstaileva tuttu sai puhelinlaskunsa tippumaan noin 35 eurosta noin 14 euroon kuussa vaihtamalla Elisan Moihin, joten tässä voi olla viikon säästövinkki myös sinulle.

Kun olet löytänyt juuri sinun tarpeisiisi sopivan liittymätyypin *puhelinliittymänet-sivustolla, paina ”TILAA” ja kuluta korkeintaan pari minuuttia omien tietojesi antamiseen.


Liittymien vertaileminen ja liittymän kilpailuttaminen on helppoa ja hauskaa.


Vuositasolla voit säästää huimasti rahaa: jos kuvitellaan, että sinulla on ollut turhaan 35 euron arvoinen puhepaketti, minkä nyt vaihdat 9 euron liittymään, säästät joka kuukausi 26 euroa ja vuodessa 312 euroa.


Säästetyillä summilla voit lihottaa säästöpossua: sentissä on miljoonan alku!
Säästetyillä summilla voit lihottaa säästöpossua: sentissä on miljoonan alku!

Kilpailuttaminen on kuningasidea

Aiemmassa, sähköliitymien kilpailuttamista koskevassa artikkelissa tulimme siihen tulokseen, että sähkölaskussa on siten mahdollista säästää jopa 100 euroa vuodessa.


Tosin käytin laskurissa viitearvona omakotitalon 6500 kWh:n sähkönkulutusta – kerrostalokaksiossa selvittäneen 2400 kilowattitunnilla per vuosi.


Lue lisää omakotitalon ja rivitalo- sekä kerrostaloasunnon keskimääräisestä sähkönkulutuksesta täältä. Kodin sähkölaitteiden keskimääräiset kulutusarvot löydät täältä.


Tästä linkistä voit käydä vertailemassa, kulutatko paljon vai vähän sähköä muihin vastaavan kaltaisissa olosuhteissa eläviin.


Laskuri ottaa huomioon, kuinka usein käytät astianpesukonetta, onko vessassa lattialämmitys ja kuinka usein käytetään auton lohkolämmittäjää.


Lumme Energian laskuri on oma suosikkini, missä käyn vertailemassa omia päivitettyjä vuosikulutusarvioita silloin tällöin. Sovitaan nyt kuitenkin, että voit säästää sähköliittymän kilpailuttamiselle helposti 100 euroa.


Vakuutusten kilpailuttaminen voi säästää muutamasta kympistä jopa neljään sataan vuodessa. Summa muuttuu vielä suuremmaksi, jos olet epähuomiossa ottanut päällekkäisiä vakuutuksia tai liian kalliin kaskon.


Lähdetään liikkeelle realistisesta 150 euron vuosisäästöstä, minkä saavutat vakuutuksia kilpailuttamalla.


Jos vielä saavutat puhelimesi liittymätyypin vaihdolla noin 350 euron vuosisäästön, olet tehnyt noin puolen tunnin työllä 600 euron vuotuiset säästöt kuluihisi.


Ihan mainio tuntipalkka.


Vaikka kilpailuttamiseen menisi enemmänkin kuin 30 minuuttia, se kannattaa silti.


Tässä yhteydessä ei ole vielä käyty läpi kulutusluottojen ja luottokorttien kilpailuttamista – lainojen kilpailuttaminen voi säästää jopa sata tai parisataa euroa kuussa…