• Kultainto

Miten lentää halvalla - 5 vinkkiä

Päivitetty: maalis 15

** tekstissä mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä **

Muutaman vinkin avulla voit säästää satasia lentolipuissa.
Muutaman vinkin avulla voit säästää satasia lentolipuissa.

Lue vinkkini siitä, miten löytää halvat lentoliput ja lentää halvalla!


Lennot haukkaavat yleensä ison osan matkabudjetista, joten lentojen etsimiseen kannattaakin käyttää hieman aikaa.


Muutamien vinkkien avulla voit säästää lennoissa jopa satoja euroja, ja näin sinulle jää enemmän rahaa käytettäväksi kohteessa - tai uuteen lomamatkaan.


1. Varaa lennot ajoissa

Useimmiten saat lennot sitä halvemmalla, mitä aiemmin varaat ne.


Varsinkin halpalentoyhtiöiden lennot saa todennäköisimmin halvimmalla varaamalla ne mielellään kuukausia ennen lentopäivää.


Jos kuitenkin olet niin aikaisin liikkellä, että katselet lentoja vaikkapa vuoden päähän, sama sääntö ei välttämättä pidä paikkaansa.


Tällöin lentoja ei yleensä kannata varata heti, vaan seurata lentojen hintoja ja tarkkailla, mihin suuntaan hinnat liikkuvat ja tuleeko saataville jonkinlaisia tarjouskampanjoita.

Vaikka loman mahdollisuus tulisikin yllättäen ja olisit etsimässä lentoja vaikkapa vasta viikkoa ennen lähtöpäivää, ei kannata kuitenkaan lannistua.


Ehkä tarjolla on äkkilähtö. Kaikista edullisimman hinnan saadaksesi on hyvä, jos voit joustaa matkakohteen tai -ajan suhteen.


Lomasesongit nostavat lentolippujen hintoja.
Lomasesongit nostavat lentolippujen hintoja.

2. Vältä sesonkeja

Lentojen hinnat ovat luonnollisesti korkeimmillaan silloin, kun moni muukin lomailee. Myöskään erilaiset kampanjahinnat eivät ole yleensä voimassa sesonkiaikoina.


Kalleimmillaan lentojen hinnat ovat yleensä joulukuun puolivälistä loppiaiseen sekä kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin. Lennot saattavat olla kalliita myös yleisillä hiihtolomaviikoilla.


Varsinkin kaukokohteeseen matkaa suunnittelevan kannattaa välttää sesonkeina lentämistä, sillä lentojen hinnat saattavat olla pahimmillaan jopa noin 500 euroa korkeampia.


Voit päästä maapallon toiselle puolelle viidelläsadalla.
Voit päästä maapallon toiselle puolelle viidelläsadalla.

3. Jousta matkapäivissä

Kaikista halvimmalla lennot yleensä saa, jos matkapäivissä on mahdollista joustaa.


Lennot voi toisinaan saada jopa satoja euroja halvemmalla, jos matkustuspäivät voi siirtää vaikkapa muutamalla päivällä, ellei jopa parilla viikolla, eteenpäin.


Tämän vuoksi lentojen hintataso kannattaakin ottaa huomioon jo ennen kuin lomapäiviä pyytää, jos tämä vain on mahdollista.


Ja vaikka lomapäivät olisikin jo päätetty, voi miettiä, olisiko esimerkiksi pari päivää lyhyemmän lomamatkan tekeminen järkevä ratkaisu, jos lennot saisi kyseisille päiville huomattavasti halvemmalla.

Lentoja voi etsiä muun muassa Momondon kautta.
Lentoja voi etsiä muun muassa Momondon kautta.

4. Vertaile hintoja

Muista aina kilpailuttaminen!


Jos haluat säästää lentojen hinnoissa, ei sinun kannata koskaan varata ensimmäisiä vastaan tulevia lentoja, vaan lentojen hintoja tulisi aina vertailla.


Kannattaa vertailla niin eri lentoyhtiöitä kuin reittivaihtoehtojakin.


Kaikista helpoimmin lentojen vertailu onnistuu lentoja vertailevan sivuston, kuten vaikkapa *Momondon kautta.


Momondoa käyttäessä sinun tulee vain syöttää hakukoneeseen lähtokenttä, matkakohde, matkustuspäivät ja matkustajien määrä sekä valita, haluatko tarkastella vain suoria lentoja.


Tämän jälkeen sinulle esitellään kaikki valitseminasi päivinä lentävät lentoyhtiöt ja eri lentojen hinnat.

Momondolla voit järjestellä lennot joko hinnan, nopeuden tai sopivuuden mukaan.


Jokaisen lennon kohdalla on kerrottuna myös lennon pituus ja se, sisältyykö lentoon välilaskuja ja missä välilaskut tapahtuvat.


Voit halutessasi hakea lentoja myös sen mukaan, mihin aikaan päivästä haluat lentää, ja voit halutessasi myös jättää esimerkiksi tiettyjä lentoyhtiöitä pois hakutulosten joukosta.

Sivuston yläreunasta näet myös kätevän päiväkohtaisen hintavertailun, josta voit tarkastella, olisivatko meno- tai paluulennot edullisemmat, esimerkiksi muutamaa päivää ennen tai jälkeen valitsemasi matkapäivän.


Kaikkien Momondon tarjoamien työkalujen avulla löydät varmasti edullisimmat sekä parhaiten juuri sinulle sopivat lennot.

Voit aina kokeilla myös vie minut minne vain -toimintoa! "Katso, mihin voit lentää budjetillasi" -toiminto löytyy lentohaun matkakohteen alasvetovalikosta.5. Harkitse välilaskullista lentoa

Yleensä suorat lennot ovat kaikista kalleimpia, joten jos haluat selvitä mahdollisimman edullisesti, kannattaa harkita myös välilaskullista lentoa.


Toki välilaskullisella lennolla määränpäähän pääseminen saattaa kestää muutamia tunteja pitempään, mutta säästötkin voivat toisinaan olla varsin tuntuvia.


Jos useammassa kohteessa vierailu samalla reissulla kiinnostaa, kannattaa myös harkita stopoverien hyödyntämistä.


Nämä ovat muun muassa Icelandairin ja TAP Portugalin valikoimassa olevia pitkiä pysähdyksiä, joiden avulla pääsee matkustamaan kahteen tai jopa sitä useampaankin kohteeseen yhden lentolipun hinnalla.+ bonusvinkki:

Matkusta pelkillä käsimatkatavaroilla, sillä halpalentoyhtiöt veloittavat usein ruumaan laitettavista laukuista erikseen.

Vähemmän kannettavaa tarkoittaa myös vähemmän huolta ja raahaamista, ja lentopolttoainettakin kuluu vähemmän.


Jos jokainen Finnairin matkustaja pakkaisi mukaan edes kilon vähemmän tavaraa, säästyisi vuodessa 1,2 miljoonaa kiloa lentopetrolia - sillä lentäisi 20 lentoa Helsingin ja Tokion välillä!