• Kultainto

Miten tehdä verkko-ostoksia halvalla?

Päivitetty: syys 6

** tekstissä mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä **

Nuuka shoppailee netissä.

Miten tehdä verkko-ostoksia halvalla?

Tsekkaa lista netin edullisimmista ostospaikoista ja lue vinkit verkko-ostosten tekemiseen! Näillä vinkeillä säästät satoja, jopa tuhansia euroja. Tiesitkö, että verkko-ostoksistakin saa bonusta?


Monet tuotteet voi tilata halvemmalla netistä.

Verkko-ostosten tekeminen on helppoa ja halpaa. 59 % suomalaisista ostaa netistä jotain ainakin kerran kuussa, ja viikoittain verkossa shoppailee 5 prosenttia. Luku on vielä verrattain pieni, mutta varmasti kasvamaan päin, sillä verkkokaupoista voi löytää tuotteita kymmeniä prosentteja halvemmalla kuin kivijalkakaupoista, ja valikoimaakin piisaa. Suomessa tehdään verkko-ostoksia selvästi vähemmän kuin monissa muissa maissa.


Suomalaisista verkko-ostajista ainoastaan viisi prosenttia ostaa keskimäärin kerran viikossa, kun vastaava luku esimerkiksi Ruotsissa oli viime vuonna 13 prosenttia, Saksassa 23 prosenttia ja Yhdysvalloissa 34 prosenttia.

Vähintään kerran kuukaudessa verkko-ostoksia tekee 59 prosenttia suomalaisista.


Halpoja tuotteita etsiessä kannattaa tarkistaa muutkin kuin suomalaiset nettikaupat. Toki ulkomaisten nettikauppojen käyttämiseksi vaaditaan yleensä jonkinlaista englanninkielentaitoa, mutta muuten tilaukset onnistuvat yleensä aivan yhtä helposti kuin suomalaisistakin nettikaupoista. Jos hinta on ostopäätöksen tärkein tekijä, kannattaa napata seuraavat vinkkimme talteen!


Siispä nettiostoksille - entäpä tulli- ja postimaksut?

Toisia saattaa jännittää se, tuleeko ulkomaisista nettikaupoista tilattaessa ostosten päälle maksettavaksi vielä huimat postikulut ja tullimaksut. Tämä riippuu täysin siitä, mistä tilataan. EU:n sisältä tilatessa tavaroista ei tarvitse maksaa tullimaksuja tai ylimääräisiä veroja. EU:n ulkopuoleltakin tavaraa saa tilata 22 euron arvosta täysin verottomana ja ilman, että tilatut tuotteet juuttuvat tulliin. Tätä arvokkaammista EU:n ulkopuolelta tilatuista ostoksista tulee kuitenkin yleensä maksaa 24 % arvonlisävero, tosin esimerkiksi puhelimia ja tabletteja voi tilata tullittomasti.


Jos joudut maksamaan verot ja tullit, nousee tuotteen hinta noin 30 %. Sata euroa maksava tuote onkin siis 130 euroa. Tullaaminen eli tulliselvityksen tekeminen ja tullimaksujen maksaminen onnistuu nykyään netissä; kaukana ovat ne ajat, kun tuote piti noutaa kymmenien kilometrien päästä ja hoitaa paperisota paikan päällä tullissa... Lue tullaamisesta lisää esimerkiksi täältä.


Huomaa, että kyse on vain tuotteen hinnasta. Jos tuote on 21 euroa ja postikulut vaikka kolme euroa, saa paketin haltuunsa tullittomasti.

Postikulut taas määräytyvät täysin sen mukaan, mitä nettikauppaa käytetään. Moni ulkomainen nettikauppa tarjoaa täysin ilmaiset postitukset Suomeen. Esimerkiksi *eBayn tuotteet ovat hyvin usein postikuluttomia, varsinkin kaikki pienimmät ja kevyimmät. Joskus taas postikuluja saattaa joutua maksamaan jopa kymmeniä euroja, joten postikulut kannattaakin tarkistaa jo ennen tilauksen tekemistä.


Ebaystä voi ostaa vaikka ja mitä.

Ostopaikkana Kiina

Kaikista halvimmalla erilaisia tuotteita saa tilattua Kiinasta. Kiinasta tilatessa kannattaa kuitenkin muistaa, ettei laatu ole välttämättä yhtä hyvää kuin länsimaista tilatuissa tuotteissa, eikä tuotteille myöskään saa välttämättä minkäänlaista takuuta. Monesti tuotteet ovat kuitenkin niin halpoja, ettet menetä juuri mitään, vaikka tuote ei vastaisikaan toiveitasi. Lisäksi moni nettikauppa tarjoaa mahdollisuutta saada rahat takaisin, mikäli tuote ei vastannut sille annettua kuvausta. Kiinalaisilta myyjiltä saa ostettua edullisia tuotteita esimerkiksi:

*eBayn

*AliExpressin

*Wishin kautta.

Lue lisää Kiinasta tilaamisesta tuoreesta blogipostauksestani.


Merkkituotteita kiinalaisista kaupoista ei kannata ostaa, sillä nämä ovat lähes poikkeuksetta feikkejä. Myöskään kosmetiikan tai elintarvikkeiden ostaminen ei välttämättä ole hyvä idea, sillä nämä eivät aina täytä länsimaisia turvallisuusstandardeja. Erilaista pikkutavaraa, kuten kännykän kuoria, sisustusesineitä ja asusteita voi kuitenkin tilata Kiinasta melko huoletta. Kiinasta voi saada myös käyttökelpoista elektroniikkaa, mutta näidenkin kohdalla kannattaa huomioida, etteivät turvallisuusasiat ole välttämättä samalla tasolla, kuin mihin Suomessa on totuttu.


Ostamalla paljon kerralla voit saada alennusta, mutta kannattaako hamstraaminen?

Käytä hintavertailua

Halvan nettishoppailun perusta on toki tuotteiden hintojen vertailu. Jos haluat selvitä nettiostoksista mahdollisimman edullisesti, ei sinun kannata missään nimessä tilata tuotteita ensimmäiseltä vastaantulevalta sivulta. Järkevämpää on tutkia useita eri nettikauppoja ja vertailla niiden tarjoamia hintoja. Hintoja vertaillessa kannattaa muistaa ottaa huomioon myös postikulut. Joskus edulliselta vaikuttava hinta ei olekaan enää niin edullinen, kun siihen lisätään vaikkapa 10 euron postikulut.

Hintojen vertailua voi suorittaa täysin omatoimisestikin, mutta kaikista helpoiten hintavertailu kuitenkin onnistuu asialle omistetun sivuston kautta. Tällaiset sivustot listaavat useita eri nettikauppoja, jotka myyvät haluamaasi tuotetta, sekä näyttävät kunkin nettikaupan tarjoaman hinnan. Näin sinun ei tarvitse itse käydä läpi useita eri sivustoja.


Paras, puolueeton hintavertailusivusto on *Hintaopas. Lataa äppi Google Playstä tai Appstoresta.


Nettiostoksista voi saada bonusta.

Hyödynnä alennuskoodit ja Bonusway

Monesti nettikaupat tarjoavat erilaisia alennuskoodeja, joita käyttämällä tilauksen summasta voi saada vaikkapa 10 prosenttia pois tai postikulut voi saada täysin ilmaiseksi. Ensin kannattaa tietysti tarkistaa nettikaupan omat sivut alennuskoodien varalta. Monesti alennuskoodeja saa myös nettikauppojen uutiskirjeiden mukana, joten niiden tilaaminen voi olla hyvä idea.

Huomaa, että monet verkkokaupat tarjoavat ilmaiset postikulut, kun jokin tietty summa ylittyy. Joskus se on pienestä kiinni: lisäämällä ostoskoriin vielä yhden parin euron tuotteen, saattaa säästää jopa 9 euron postikulut.


Jos et kuitenkaan löydä alennuskoodeja tällä tavoin, kannattaa vielä hakea alennuskoodeja muualta netistä. Esimerkiksi alennuskoodi.fi, cuponation.fi ja alennuskoodi.com ovat toimivia ja luotettavia alennuskoodisivustoja, joilta löytää esimerkiksi ilmaisiin postikuluihin tai alennusprosentteihin oikeuttavia alennuskoodeja. Google-haku esimerkiksi hakulauseella "(kaupan nimi) + alennuskoodi" on kätevä etsiessä alennuskoodeja varsinkin ulkomaisista verkkokaupoista.


Oma suosikkini on Bonusway, joka maksaa sinulle rahaa takaisin ostoksistasi eräänlaisena bonuksena. Bonusway on Suomen ensimmäinen cashback-sivusto, jolla on yli 200 000 käyttäjää (Kultainto niistä yksi). Palvelun avulla käyttäjä saa rahaa takaisin yli 800 verkkokaupasta tekemästään ostoksesta. Kauppoja on ympäri maailmaa - aikoinaan jopa eBay oli mukana.


Tällä hetkellä vierailen eniten eläintarvikekauppa *Zooplus-verkkosivustolla ja lentoja sekä hotellivarauksia myyvillä *Momondo ja Travellink-sivuistoilla, ja saan näistä ostoksista koko ajan rahaa takaisin. Bonuswaytä on helppo käyttää, ja on mukava seurata tililleen palautettujen rahojen määrän kasvamista (itselle näyttäisi tulleen taas 25 e).


Kokeile itse:

1. Rekisteröidy osoitteessa Bonusway.fi (vie ehkä minuutin) 2. Klikkaa haluamaasi kauppaan Bonuswayn sivuilta 3. Tee tilaus ja jää odottamaan tilille kilahtavaa bonusta


Krääsän sijaan voit antaa lahjaksi elämyksiä.

Tarkista tarjoussivut

Netistä löytyy tarjousdiilejä myyviä sivustoja, joiden kautta erilaisia tuotteita ja palveluita voi saada huomattavasti tavanomaista halvemmalla hinnalla. Tällaisia sivustoja ovat esimerkiksi *Offerilla. Tarjoussivustojen kautta vaikkapa kampaajakäynnin, pakopelin tai ravintolaillallisen voi saada jopa 90 % tavanomaista hintaa halvemmalla. Tällaiset sivustot kannattaa siis ehdottomasti tarkistaa, jos etsit hyviä tarjouksia. Lue lisää Offerillasta omasta blogipostauksestani täältä.

Esimerkkejä edullisista verkkokaupoista:


Kodin tavaraa, vapaa-ajan tuotteita

*Tokmanni


Sisustus

*Ikea


Elektroniikkaa

*E-ville*

*Verkkokauppa.com


Hajuvesiä

*Hajuvesi.fi


Elämyksiä ja palveluita (katsastuksista kampaajiin)

* Offerilla*


Lennot ja hotellit

* Momondo*

* Travellink


Äkkilähdöt

*Rantapallo


Ruoka-ostokset

* Fiksuruoka

* Matsmart*


Kirjoja

*Adlibris*

*Booky - myy ja osta käytettyjä kirjoja; myös uudet kirjat -

*Elisa Kirja* (ääni- ja e-kirjoja)


Ekologisia tuotteita

*Hyvinvoinnin tavaratalo*


Lehtitilauksia

*Lehtitukku


Puhelinliittymä

*Moi*


Nettikirppareita (Facebookin kirppissivustojen lisäksi)

*Vähänkäytetty

*Tori.fi

*Huuto.netMUUT VINKIT


Bonusta verkko-ostoksistasi

*Bonusway


Saa bonusta maksamistasi laskuista (ja verkko-ostoksista)

*Mobify* (lue artikkeli palvelusta blogistani)NETIN KILPAILUTUSSIVUT


Sähkösopimusten kilpailutus

*Sähkömittari* (lue lisää sähköliittymän kilpailuttamisesta blogistani)


Kilpailuta autohuolto netissä

*Autojerry*


Kilpailuta remonttisi netissä

*Urakkamaailma*


Kilpailuta autovakuutus

*Kilpailuttaja (lue lisää autovakuutusten kilpailuttamisesta blogistani)


Kilpailuta puhelinliittymä

*Kilpailuttaja (lue lisää puhelinliittymien kilpailuttamisesta blogistani)


Katso, missä verkkokaupassa haluamasi tuote on halvin

*Hintaopas*


Myös putkimiehen voi kilpailuttaa.This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now