• Kultainto

Näin löydät halvimman hotellin - 5 vinkkiä

Päivitetty: syys 6

** tekstissä mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä **

Kilpailuttamalla hotellit voit säästää kymmeniä euroja yöltä.

Näin löydät halvimman hotellin - 5 vinkkiä

Kun lähdetään matkalle, ovat hotelli ja majoitus olennaisen tärkeä osa matkaa. On tärkeää, että löydät itsellesi sopivan hotellin sopivalta paikalta. Jos aiot kierrellä vain kaupungin keskustassa, ei kannata ottaa hotellia kovin kaukaa keskustan alueelta - tällöin aikasi menisi vain edestakaisin kulkemiseen. Jos taas aiot tutustua lähialueisiin vaikkapa vuokra-autolla, voi olla järkevää ottaa hotellin hieman kauempaa kaupungin keskustasta, koska silloin todennäköisesti säästät hieman rahaa kaukaisemman sijainnin ja ilmaisen parkkipaikan muodossa.


Hotellivertailu kannattaa ilman muuta aina tehdä. Lue tästä 5 hyvää vinkkiä siihen, miten löydät halvimman ja juuri sinulle sopivan hotellin.


1. Vertailusivustot

Internetissä löytyy paljon sivustoja, joilla voi tehdä hotellivertailun. Siinä syötät sivustolle matkapäiväsi ja kaupungin, ja sivusto antaa sinulle eri sivustojen tarjoamat hotellien hinnat. Voit jopa asettaa yhden tietyn hotellin hakuun ja saat listauksen hotellin yön hinnoista eri palveluntarjoajien kautta. Hyvä esimerkki on muun muassa *Momondo, josta voit helposti katsoa saman hotellin hinnan eri sivustoilta, ja valita sinulle parhaan - siis edullisimman - hinnan. Momondon avulla löydät kaikki kaupungin hotellit, voit tehdä monipuolisesti hakuja, ja valinnan päätyttyä pääset helposti klikkaamaan sopivaan palveluun, josta varaat hotellin.


Otetaan esimerkiksi Denpasar, jonne olen seuraavaksi menossa. Syötän Momondon hakukenttään kaupungin nimen ja päivämäärän, ja saan hakutulokseksi 4012 hotellia. Vasemmasta laidasta voin valita, haluanko esimerkiksi ilmaisen aamiaisen tai ilmaisen pysäköinnin, vai oletko liikkeellä vielä epävarmoin suunnitelmin, ja kaipaat ilmaista peruutusta. Onko kuntosali ehdoton kriteeri hotellille; entä esteettömyys? Voit myös valita pelkkiä ekohotelleja, pariskunnille suunnattuja romanttisia majapaikkoja (esimerkiksi häämatkakohteeksi), tai koko perheen lomakeitaita. Valitaanpa ilmainen peruutus ja ekologisuus kriteereiksi - haluamilleni päiville tuli 72 hotellivaihtoehtoa.


Tulokset voi vielä järjestää hotellivieraiden antamien arvosanojen, halvimman hinnan tai etäisyyden (keskustasta) mukaan. Visukinttuna valitsen tietysti halvimman, ja se on tällä kertaa Uma Kutuh Bungalow (10 e/2 hengen huone). Yksi klikkaus vie minut varaamaan hotellihuoneen Booking.comin kautta, mikä tarjoaa hotellia kyseisille päiville edullisimmalla hinnalla.
2. Soitto hotelliin

Joskus saattaa saada hyvän tarjouksen soittamalla suoraan hotelliin, missä haluaa majoittua. Kaikki huoneet ja tarjoukset eivät aina ole näkyvillä internetin sivustoilla. Varsinkin jos matkasi on jo oven takana, voi olla hyvä tarkistaa hotellin tilanne soittamalla - saatat saada huoneen erittäin edulliseen hintaan.

Hotellia ei ole pakko varata ja maksaa etukäteen.

3. Kysy paikan päällä

Kun olet jo saapunut matkakohteeseesi, niin saatat saada hotellihuoneen edulliseen hintaan ihan vain saapumalla hotelliin ja kysymällä. Hotellivarauksia voi monesti perua ilman kuluja, joten vaikka olisit varannut jo itsellesi huoneen, voit saada majapaikan halvemmalla, kun kiertelet kohteessa ja kysyt hintoja suoraan paikan päällä.


Tämä vinkki hotellien varaamiseen vasta paikan päällä pätee varsinkin Afrikassa ja Kauko-Aasiassa, missä läheskään kaikki hotellit eivät ole listautuneet internetin varaussivustoille, koska sivustot ottavat provikkaa hotellivarauksista. Edullisin hotelliyö saattaa maksaa Tansaniassa vain kolmisen euroa, joten hotellilla ei ole yksinkertaisesti varaa maksaa provisioita varaussivustoille.

Hotelliketjujen kanta-asiakkuus voi poikia tarjouksia.

4. Suunnittele ennakkoon

Kun olet lähdössä matkalle Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan, kannattaa olla aikaisin liikkeellä. Kun teet hotellivertailua riittävän aikaisin, sinulla on todennäköisesti enemmän vaihtoehtoja, joista valita sinulle sopivin ja halvin hotelli. Voit säästää paljon rahaa kilpailuttamisen ja hintavertailun avulla. Tarkista, oletko oikeutettu alennuksiin kanta-asiakkuutesi tai esimerkiksi luottokorttisi perusteella.

5. Tartu tarjouksiin

Monesti hotellit tarjoavat tietyille aikaväleille hyviä tarjouksia. Jos matkasi ajankohta ei ole aivan lukkoon lyöty, kannattaa seurata eri hotellien tarjouksia. Saatat saada edullisen hotellihuoneen, jos siirrät matkaasi vaikkapa viikolla. Tosin tarjoukset osuvat yleensä off-seasonin aikaan, eli esimerkiksi sadekauteen, jolloin alueella ei ole niin mukava matkustaa (eli asiakkaita ei ole tungokseksi asti).

Passi ja hammasharja aina mukaan hotellilomalle!

- tekstissä kaupallista yhteistyötä -


This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now