• Kultainto

Omat kotisivut helposti ja edullisesti

Päivitetty: maalis 27

Tekstissä mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä **

Kotisivut voi teettää, jos aika tai osaaminen loppuu kesken.
Kotisivut voi teettää, jos aika tai osaaminen loppuu kesken.

Oletko ajatellut tehdä itsellesi omat kotisivut, mutta taidot eivät riitä koodaushommiin?


Tiesitkö, että voit silti tehdä kotisivut noin kymmenessä minuutissa?


Netissä on monia palveluita, joilla voit hankkia itsellesi upeat kotisivut ilman koodaustaitoja. Useimmat palvelut tarjoavat vieläpä ilmaiset kotisivut.


Esimerkiksi *kotisivukone.fi on suosittu palvelu, jossa voit tehdä kotisivut todella nopeasti ja vaivattomasti. Voit käyttää valmiita pohjia, tai muokata niitä haluamallasi tavalla.


Voit lisätä sivuille omia kuviasi tai tekstejäsi. Voit jopa pistää verkkokaupan pystyyn tämän palvelun kautta.


Miksi jokainen yritys ja yhdistys tarvitsee kotisivut?

Jos teet töitä freelancerina, haluat pitää blogia tai olet pienyrittäjä, hyödyt varmasti omista kotisivuista. Jos tarjoat joitain palveluita, on hyvä, että ihmiset löytävät sinut.


Tällöin kannattaa hankkia itselleen hakukoneoptimoidut ja mobiiliystävälliset kotisivut, jossa kertoa itsestään ja osaamisestaan.


Nykyisessä myyntityössä pelkät kylmäsoitot eivät enää toimi, vaan potentiaaliset asiakkaat haluavat tutustua paremmin ostamaansa palveluun - esimerkiksi juuri kotisivujen ja Facebook-sivun kautta.


Voit kirjoittaa kotisivuille itsestäsi esittelyn ja kertoa minkälaisia palveluita tarjoat, sekä ehkä lisätä jotain blogityyppisiä tekstejä osaamisestasi tai tarjoamistasi palveluista.

Kotisivukoneen kautta voit myös pistää suoraan pystyyn verkkokaupan, jossa myyt itsetehtyjä saippuoita, Kiinasta halvalla tilattua tavaraa, kotikanojesi munia, käytettyjä lastenvaatteita tai vaikka valokuvauspalveluita.


Tienaa rahaa netissä julkaisemalla sivuilla myös muiden yritysten mainoksia!


Saat valmiin pohjan verkkokaupalle, eli sinun ei tarvitse kuin vain lisätä myymäsi tuotteet. Lisäät kuvat, kirjoitat tekstit ja asetat hinnan; voiko enää olla helpompaa?

Kotisivuja voi tarvita monenlaiseen toimintaan

Esimerkiksi jollekin harrastejoukkueelle voi olla hyvä idea hankkia omat kotisivut. Jos pelaatte harrastetasolla jääkiekkoa ja haluatte tiedottaa ajankohtaisista asioista, jäsenmaksuista tai mahdollisista pelitapahtumista, voivat omat kotisivut tulla kysymykseen.


Useimmat nettipalvelut antavat tehdä kotisivut täysin ilmaiseksi ja tarjoavat ilmaisen tutustumisjakson. Tämän jälkeenkin palvelun hinta on yleensä kohtuuden rajoissa. Muista kuitenkin hintavertailu, jotta et maksaisi liikaa.


Kotisivut ovat osa digitaalista markkinointia.
Kotisivut ovat osa digitaalista markkinointia.

Hirvittääkö kotisivujen hinta?

Tee itsellesi, yrityksellesi tai yhdistyksellesi kotisivut vaikka jo tänään: se onnistuu nopeasti ja helposti.


Hirvittääkö hinta? Katsotaanpa, mitä selkeästä ja edullisesta hinnoittelusta tunnettu Kotisivukone veloittaa palveluistaan (8.6.2019).


Yksityishenkilön – esimerkiksi harrastuksekseen bloggaavan henkilön - kotisivujen hinnat alkavat 4,90 eurosta (sisältäen ALV:n).


Yhdistyksen kotisivujen hinta on alkaen 13,9 €/kk ja yrityksille hinta on alkaen 17,9 € kuussa (plus ALV).


Hintaan kuuluu valmis ulkoasupohja, helppo ylläpitosivusto, suomenkieliset ohjeet ja suomenkielinen asiakaspalvelu, oma verkko-osoite, kävijätilastot sekä palautelomake sekä 500 megatavua tiedostoja varten. Palveluun voi tutustua ilmaiseksi kaksi viikkoa.


Lisäominaisuuksia on valittavissa vaikka millä lailla. Et maksa turhasta, kun ostat vain ne palvelut, joita oikeasti tarvitset.


Verkkokaupparatkaisun hinta alkaa kympistä ja kuva-albumin neljästä eurosta, samoin tapahtumakalenterin.


Blogiominaisuuden saat ympättyä mukaan neljällä eurolla kuussa. 4 euroa kuussa on myös keskustelupalstan, laajojen kävijätilastojen ja hakutoiminnon hinta.


Sähköposti omalla päätteellä lisää yrityksen uskottavuutta. Se maksaa halvimmillaan kaksi euroa kuussa.


Kympillä saa tehtyä kotisivuille sisältöä myös englanniksi, ruotsiksi tai vaikka venäjäksi.


Erityinen urheiluseuraominaisuus maksaa neljä euroa kuussa. Sen avulla saa laadittua kotisivuille helposti pelaajakortteja ja ottelutilastoja.


Muistathan, että kotisivujen perustamiseen ja niiden ylläpitoon liittyvät kulut ovat verovähennyskelpoisia. Yrityksen verovähennykset kannattaa käyttää hyödyksi!


Kotisivujen kustomointi maksaa ekstraa.
Kotisivujen kustomointi maksaa ekstraa.

Kotisivut voi saada ilmaiseksi, tai sitten niistä voi maksaa kymppitonnin

Kotisivuihin voi satsata rahaa niin paljon kuin tahtoo.


Uusi yrittäjä saa varmasti soittoja erilaisilta kotisivuja suunnittelevilta ja rakentavilta firmoilta, joiden hinnat lähtevät noin kahdestasadasta - eikä ylärajaa ole.


Isoille yrityksille on tavallista käyttää kotisivujen toteuttamiseen 8000 tai 10 000 euroa, mutta vasta toimintansa aloittaneille tuollainen summa tuskin on mahdollinen tai mielekäs.


Halvimmillaan saat kotisivut tekemällä ne itse WordPressillä.


Tuolloin sivujen toteuttaminen ei maksa mitään, mutta saattaa vaatia viikkokausia aikaa, eikä lopputulos ehkä sittenkään ole se toimivin tai myyvin.


Kun teet kotisivut Wordpressillä, maksat vain niiden ylläpidosta, kuten domainhotellista ja domainista. Kotisivujen ylläpito maksaa edullisimmillaan vain muutaman euron kuussa.


Jos ei ole erittäin innokas panostamaan kotisivujen rakenteluun, kannattaa valita valmis palvelu, kuten Kotisivukone, jolloin saa toimivan ja selkeän pohjan - tai maksaa 250-700 euroa jollekin digimarkkinointiyritykselle, joka tarjoaa kotisivut avaimet käteen -pakettina.


On tosin hyvä ottaa huomioon, että noin 250 euroa maksavat kotisivut ovat erittäin simppelit. Lopputuloksena on usein yksi käyntikorttimainen sivu, jolla on 1-2 kuvaa ja pari riviä tekstiä. Blogi, yhteydenottolomake, tapahtumakalenteri, logo ja kaikki muut hienoudet pitää tässäkin tapauksessa ostaa erikseen.