• Kultainto

Tukkoinen nenä auki lääkkeettömästi

Päivitetty: kolme päivää sitten

Tekstissä mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä


Tukkoinen nenä vaivaa monia, mutta vaivasta voi päästä eroon lääkkeettömästi.
Tukkoinen nenä vaivaa monia, mutta vaivasta voi päästä eroon lääkkeettömästi.

Tukkoinen nenä voi liittyä nuhaan, sisäilmaongelmiin, kuivaan talvi-ilmaan, ylihengittämiseen tai vaikkapa polyyppeihin (eli nenän limakalvojen ulokkeisiin).


Polyypit vaativat lääketieteellistä hoitoa.


Muista syistä johtuvan tukkoisuuden poistamiseen annan vinkkejä tässä artikkelissa.


Näin voit päästä tukkoisesta nenästä eroon lääkkeettömästi!
Miten pääsee tukkoisesta nenästä eroon lääkkeettömästi?

Tukkoisesta nenästä pääsee eroon ilman lääkkeitä ainakin näillä konsteilla:


Seuraavaksi kerron lisää akupisteiden painamisesta, hengityksen pidättämisestä, nenäkannusta ja suolapiipusta.


Kaikki nämä ovat lääkkeettömiä keinoja päästä eroon tukkoisuudesta.


Kaksi ensimmäistä ovat vieläpä täysin ilmaisia keinoja saada tukkoinen nenä auki.


1. Akupisteiden painaminen

Aasiassa osataan käyttää akupisteitä jopa leikkauspotilaan puuduttamiseen. Tästä vinkkelistä ei hämmästytä, että akupisteitä hyödyntämällä voidaan avata tukkoinen nenä.


Aloita aiheuttamalla pientä painetta ylähengitystiehyihin painamalla kieltä kitalakea vasten parin sekunnin ajan.


Tämän jälkeen paina etu- ja keskisormella otsaasi kulmakarvojesi välisestä kohdasta muutaman sekunnin ajan. Toista tarvittaessa.2. Hengityksen pidätys

Hoitava Hengitys -menetelmän avulla voidaan saada apua moniin hengitysongelmiin, myös tukkoisuuteen (mikä estää ihanteellisen tavan hengittää, eli nenähengityksen).


Tukkoinen nenä saadaan auki lääkkeettömästi pidättämällä hengitystä, mikä rentouttaa nenän sileitä lihaksia.


Oheinen kuvakaappaus on peräisin Hoitava Hengitys -sivustolta.


3. Nenän huuhtelu suolavedellä

Johtuipa tukkoisuus mistä hyvänsä, voi tukkoisen nenän saada auki suolan avulla. Minulla on ollut *sarvikuono-nenänhuuhtelukannu noin 10 vuotta, ja voin lämpimästi suositella sellaisen hankkimista.


Suolakannu puhdistaa nenää ja limakalvoja parantaen niiden toimintaa. Suolaliuos tuo limaa hyvin nenästä ulos, mikä auttaa tukkoisuuteen, nuhaan, flunssaan allergiaoireisiin sekä jatkuviin poskiontelon tulehduksiin.


Nenän suolahuuhtelu puhdistaa nenää myös pölystä ja bakteereista. Ota käyttöön etenkin allergiakautena!


Suolaliuos ei vain irrota nenästä karstoja ja limaa. Nenän huuhtelu suolavedellä myös kostuttaa limakalvoja ja laskee limakalvojen turvotusta.


Ensimmäinen kerta voi tuntua ikävältä, mutta oikean tekniikan oppii nopeasti, ja homma alkaa luistaa. Muista käyttää merisuolaa, missä ei ole jodia!


Ohessa tekemäni ohjevideo nenähuuhtelun tekemiseen, suolapiipun käyttämiseen ja tukkoisen nenän avaamiseen hengityksen pidättämisen avulla.4. Suolapiipun käyttäminen

Uusin tuttavuuteni on *suolapiippu.


Suolapiippu on tarkoitus laittaa suuhun. Sisäänhengityksen tulee tapahtua suun ja uloshengityksen nenän kautta. Suolapiipun käyttö vaatii vain 15 minuuttia päivässä.


Suolahoidosta on todettu olevan apua ainakin näihin pulmiin:

  • siitepölyallergia

  • astma,

  • krooninen keuhkoputkentulehdus tai poskiontelontulehdus

  • krooninen ja tavallinen nuha

  • yskä ja tupakkayskä

  • homealtistus

Miten saada tukkoinen nenä auki ilman lääkkeitä
Miten saada tukkoinen nenä auki ilman lääkkeitä? Esimerkiksi suolalla.

Suola lisää keuhkoputken limakalvojen eritystä ja solujen uudismuodostusta edesauttaen keuhkorakkuloiden normalisoitumista. Lisäksi se vähentää nestettä poistamalla limakalvojen turvotusta.


Lisätietoa suolan positiivista vaikutuksista voi lukea esimerkiksi osoitteessa suolapiippu.com.

Kannattaa muistaa, että suolalla on bakteereja tuhoava ominaisuus. Siksi sitä voidaan käyttää myös iho-ongelmien hoidossa.
Suolakannun ja nenähuuhtelukannun hinta

Suolakannun, nenähuuhtelukannun, kosteuttavat nenätipat ja nenälaastarit voi ostaa esimerkiksi verkkokaupasta *Apteekkituotteet.fi.


Nenäkannun hinta on noin 8 €, ja kannu kestää kymmeniä vuosia.


Ei-täytettävän suolapiipun hinta on 31 €. Se kestää normaalissa käytössä (15 min/vrk) noin 6 kuukautta. Voit ostaa myös täytettävän suolapiipun, mutta sellaisen hinta on usein 2 kertaa enemmän.Nenäsuihkeriippuvuus

Nyt on tullut kerrottua, miten päästä tukkoisesta nenästä eroon lääkkeettömästi. Siten onkin aika kertoa syyt nenäsuihkeiden välttelemiseen.


Nenäsuihkeet ovat itsehoitolääkkeitä, joita saa apteekista ilman reseptiä. Tukkoisen nenän avaamiseen tarkoitettu nenäsuihke tuo nopean helpotuksen. Vaarana on kuitenkin riippuvuus.


Nenäsuihketta saa käyttää vain noin 10 päivän ajan. Nenäsuihke voi ohentaa ja tuhota nenän limakalvot, jolloin nenä pysyy auki vain säännöllisillä suihkeannoksilla.


Kyse on siitä, että nenäsumutteen lääke supistaa limakalvoja niin voimakkaasti, että nenän kudoksiin kehittyy lääkeannoksen vaikutuksen ajaksi hapenpuute. Kun vaikutusaika päättyy, limakalvot turpoavat voimakkaasti saadakseen lisää happea ja verta.


Limakalvojen turpoaminen vetää nenän tukkoon – ja lääkeriippuvaiseksi tullut ”nuhanenä” ottaa uuden annoksen nenäsuihketta. Nenä voi turvota niin umpeen, että bakteerien muhiminen johtaa poskiontelontulehdukseen.


Itsekin ehdin tulla riippuvaiseksi nenäsuihkeista ollessani noin 20-vuotias. En tiennyt, ettei nenäsuihketta saa käyttää pitkäaikaisesti, enkä älynnyt lukea pakkauselostetta.


300 euroa köyhempänä tajusin pakkauselosteiden lukemisen – ja noudattamisen ––tärkeyden. Minulta nimittäin meni noin 300 euroa kortisonihoitoon ja muihin korjaaviin toimenpiteisiin. Onneksi pääsin työterveyslääkärille, eli ainakaan siitä ei tarvinnut maksaa erikseen.


Nenäsuihkeriippuvuus on yllättävän yleistä. Yle viittasi jutussaan Apteekkarilehden tekemään selvitykseen, minkä mukaan avaavat nenäsuihkeet ovat tavallisimpia itsehoitolääkkeitä, joiden väärinkäyttöön apteekeissa joudutaan puuttumaan.


Koska Kulta-Into on blogi säästämisestä, mainittakoon lopuksi vielä nenäsuihkeiden hinta.


Nenäsumutepullo maksaa noin 6 euroa tai enemmän.


Nenäsuihkeriippuvainen voi käyttää sumutetta useita kertoja tunnissa.


On mahdollista, että suihkepulloja kuluu kaksi viikossa.


Silloin viikon käytön hinta olisi 12 €.


Kuukauden mittaan hintaa tulisi jo 48 €.


Jos riippuvuus ehtii kehittyä, voi hintaa tilanteen korjaamiselle tulla jopa satojen eurojen edestä, kuten minun tapauksessani.

Aina kun mahdollista, kannattaa kokeilla lääkkeettömiä keinoja oman hyvinvoinnin kohentamiseen.


Voit saada esimerkiksi PMS-oireisiin apua ruokavalion muutoksella.