Lontoo on elokuvaharrastajan unelmakohde – vieraile ainakin näissä paikoissa

Vieraskynäartikkeli

vinkit Lontooseen elokuvaharrastajalle

Lontoo on monipuolinen matkakohde, sillä kaupungista löytyy paljon erilaisia nähtävyyksiä sekä tekemistä moneen makuun.

Historian ja kulttuurin ystäville on tarjolla merkittäviä käyntikohteita, kuten British Museum ja Westminster Abbey.

Ostosmatkailijoita houkuttelevat Oxford Street, Covent Garden ja Camden Market.

Ruokamatkailijat puolestaan voivat nauttia kaupungin monipuolisesta ruokakulttuurista, johon lukeutuvat niin perinteiset pubiruoat, kansainväliset herkut kuin gourmet-ravintolat.

Lontoo sopii mainiosti myös juhlimista kaipaaville matkailijoille, sillä kaupungissa on vilkas yöelämä lukuisine baareineen, klubeineen ja teattereineen.

Sen sijaan kenties harvemmin tullaan ajatelleeksi sitä, että Lontoo on myös oiva kohde elokuvia rakastavalle matkailijalle.

Kaupunki on nimittäin toiminut monien kuuluisien elokuvien kuvauspaikkana.

Tässä artikkelissa annamme vinkkejä erityisesti elokuvaharrastajan Lontoon matkan suunnittelun tueksi.

Harry Potterin jalanjäljissä

Jos satut erityisesti olemaan Harry Potter -fani, Lontoo on sinun paikkasi.

Voit kulkea Harryn Potterin jalanjäljissä ja kuvitella itsesi elokuvan tapahtumiin.

Aloita matkasi esimerkiksi paikasta, joka tunnetaan nimellä Harry Potter Studio Lontoo.

Tässä paikassa pääset näkemään omin silmin esimerkiksi elokuvissa käytettyjä lavasteita sekä muuta rekvisiittaa ja asuja!

Seuraavaksi voit suunnata vaikkapa Kings Crossin asemalle, josta Harryn tarina alkaa hänen astuessaan laiturille 9 ¾. Voit käydä ottamassa itsestäsi kuvan tässä ikonisessa paikassa.

Kings Crossin asemalta löytyy myös Harry Potter -kauppa: kaupan valtavasta valikoimasta voit ostaa mukaan mieluisat matkamuistot kotiin viemisiksi.

Vieraile myös Millennium Bridge -sillalla. Tämä silta esiintyy Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvassa, jossa silta tuhoutuu hyökkäyskohtauksen yhteydessä.

Hieno Piccadilly Circus -aukio on myös kokemisen arvoinen, sillä se puolestaan on nähtävissä Harry Potter ja kuoleman varjelukset -elokuvassa, kun Harry, Ron ja Hermione yrittivät päästä pakoon kuoleman varjelusten seuraajilta.

Mikäli olet taiteen ystävä, piipahda lisäksi House of MinaLimassa.

Se on galleria ja kauppa, joka esittelee Harry Potter -elokuvien grafiikkaa ja kahden taiteilijan, Miraphora Minan ja Eduardo Liman töitä.

Edellä mainitut ovat vain muutamia esimerkkejä paikoista, joissa voit kulkea Harryn jalanjäljissä Lontoossa.

Todellinen fani voi löytää monta muutakin elokuvista tuttua paikkaa, ja lisää vinkkejä voit kysyä esimerkiksi House of MinaLimasta.

Mitä muuta Lontoo tarjoaa elokuvaharrastajalle?

Harry Potter -elokuvien lisäksi Lontoo on toiminut monen muun tunnetun elokuvan kuvauspaikkana.

Muun muassa James Bond, Notting Hill ja Bridget Jones’s Diarys -elokuvat sijoittuvat kaupunkiin.

Voit käyskennellä kuuluisien elokuvien tapahtumapaikoilla tai voit nauttia elokuvien tunnelmasta muilla tavoin.

London Film Museum on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka.

Tämä hieno museo sijaitsee Covent Gardenissa ja koettavana on kattava kokoelma elokuvan historiaan liittyviä esineitä, rekvisiittaa ja kuvia.

katsomassa ja kokemassa myös The London Eye -maailmanpyörä. Se on kuuluisa maamerkki Lontoossa ja se esiintyy monissa elokuvissa, kuten Harry Potter and the Order of Phoenix -elokuvassa.

Todellinen elokuvaharrastaja käy matkallaan tietysti myös elokuvissa.

Lontoossa voit tehdä sen käymällä esimerkiksi British Film Institute (BFI) -elokuvateatterissa, joka esittää niin elokuvaklassikoita kuin nykyaikaisia elokuviakin.

Odeon Leicester Square -teatterissa puolestaan järjestetään usein elokuvien ensi-iltoja, ja Electric Cinema -teatteri tarjoaa vanhanajan elokuvateatterin tunnelmaa mukavine nahkasohvineen ja palveluineen elokuvan aikana.

Regent Street Cinema -elokuvateatteri sijaitsee nimensä mukaisesti Regent Streetilla, ja on yksi Lontoon vanhimmista, edelleen toimivista elokuvateattereista.

Tässä teatterissa voit nauttia myös elokuvahistorian luennoista sekä harvinaisista näytöksistä.

Kaupungissa järjestetään myös paljon elokuvafestivaaleja ja muita tapahtumia ympäri vuoden, kuten BFI London Film Festival, London Short Film Festival ja Sci-Fi-London.

Elokuvaharrastus on hieno harrastus kaiken ikäisille.

Oletpa sitten Harry Potter -fani tai muuten vain kiinnostunut kuuluisista kuvauspaikoista, elokuvanäytöksistä tai elokuvan historiaan liittyvistä museoista ja tapahtumista, Lontoosta löytyy taatusti nähtävää ja koettavaa jokaiselle elokuvaharrastajalle!

Lue lisää aiheeseen liittyvää: